Η Mercedes E300 BlueTEC HYBRID παίρνει Περιβαλλοντικό Πιστοποιητικό, οι ML και GL-Class θα κατασκευάζονται σε περισσότερα εργοστάσια

H Mercedes ανακοίνωσε ότι η E300 BlueTEC Hybrid πήρε το περιβαλλοντικό πιστοποιητικό σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14062. Το βραβείο βασίζεται πάνω στο “Life Cycle Assessment” με τους ανεξάρτητους επιθεωρητές της TÜV να κάνουν δοκιμές που ισοδυναμούν σε έναν ολόκληρο κύκλο ζωής.

Η E300 BlueTEC Hybrid, είναι η πιο οικονομικής E-Class που έχει βγει

πότε. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή αγορά και στην Αγγλία ξεκινά από τις £39.645 (€50.100) για την Sedan έκδοση και £41.435 (€52.355) για την Estate.

Φορά τον τετρακύλινδρο 2.1-λίτρων πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 204 ίππων με 500 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 20 kW (27 ίππων) με 250 Nm ροπής. Η υβριδική E-Class φορά το 7-τάχυτο 7G-Tronic Plus αυτόματο κιβώτιο και μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 7.5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 241 χλμ/ώρα για την sedan έκδοση και 7.8 δευτ. και 231 χλμ/ώρα.

Διαθέτει σύστημα Start/Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ελαστικά χαμηλής τριβής πετυχαίνοντας με μέση κατανάλωση 4,2 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 109 γρ/χλμ. Επιπλέον το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για 1.6 χλμ. Το αυτοκίνητο έχει κατά 23% λιγότερες εκπομπές C2o σε σχέση με μια E300 CDI BlueEFFICIENCY.

Η Daimler ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των M-Class και GL-Class, θα γίνεται πλέον και στα εργοστάσια της Ινδίας, Ταιλάνδης και Ινδονησίας, εκτός από το εργοστάσιο της Tuscaloosa στην Αλαμπάμα της Αμερικής, που γινόταν μέχρι σήμερα. Οι εργασίες στα εργοστάσια έχουνε ήδη ξεκινήσει ώστε να μπορούν αυτά να κατασκευάζουν τα Γερμανικά SUV για τις τοπικές αναδυόμενες αγορές, με την παραγωγή τους να ξεκινά από το τέλος του χρόνου. Τα βασικά μέρη, SKD Kits ((semi-knocked-down) θα γίνονται στο εργοστάσιο της Tuscaloosa και από εκεί θα αποστέλνονται στα εργοστάσια συναρμολόγησης στον υπόλοιπο κόσμο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα