Η McLaren θέλει να χρησιμοποιήσει τη Ferrari ως παράδειγμα

Μία από τις δυσκολότερες χρονιές σεζόν στην ιστορία της βιώνει η McLaren. Η βρετανική ομάδα έκανε φέτος τη μετάβαση στη Honda, όμως το ιαπωνικό power unit έχει στερήσει πολλούς βαθμούς από την «Macca», τόσο άμεσα, δηλαδή από προβλήματα αξιοπιστίας που χτύπησαν στον αγώνα, όσο κι έμμεσα, διότι έχει καθυστερήσει η συνολική βελτίωση της MP4-30.

Στόχος για το 2016 είναι μια πολύ καλύτερη πορεία

σε σχέση με τη φετινή και μία πολύ πιο ανταγωνιστική MP4-31, με τον Fernando Alonso να πιστεύει πως είναι εφικτό να βρουν 2,5 δευτερόλεπτα μέσα στον χειμώνα, και μέσα από αντιγραφές. Μια ομάδα που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τη McLaren είναι η Ferrari, που παρουσιάστηκε σημαντικά καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και ο Jenson Button πιστεύει πως θα πρέπει να κάνουν ότι και η ομάδα του Maranello, αλλά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Είναι σπουδαίο να τους βλέπουμε να βελτιώνονται τόσο πολύ σε σχέση με πέρυσι. Άκουσα φήμες ότι κέρδισαν 100 άλογα τον χειμώνα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό που βρήκαν (σε απόδοση) είναι τρομερό. Έχουν παλέψει με τη Mercedes σε πολλές περιστάσεις και αυτό είναι καλό. Προφανώς, πρέπει να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα βήματα αν θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, αλλά μπορούμε να το κάνουμε τον χειμώνα. Έτσι, ανυπομονώ γι’ αυτό.

Έχουμε μάθει πάρα πολλά. Ξέρω ότι συνεχίζουμε να το λέμε αυτό, αλλά είναι ακόμα μια πολύ νέα συνεργασία. Έχουμε μάθει τόσα πολλά φέτος όσον αφορά το power unit και την αεροδυναμική του μονοθεσίου, επειδή είναι πολύ διαφορετικό για τη McLaren, επομένως υπάρχουν πολλά που έχουμε μάθει. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε πολύ μέσα στον χειμώνα, άρα θα είναι ένας πολύ μακρύς χειμώνας, αλλά επίσης θα είναι και συναρπαστικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα