Η Marussia πολύ κοντά στη Ferrari για turbo V6 κινητήρες από το 2014

18:20 3/5/2013 - Πηγή: AutoBlog

Το 2013 θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία χρονιά για την Cosworth στη Formula 1, τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον: η βρετανική εταιρεία προμηθεύει αυτή τη στιγμή με κινητήρες μόνο μία ομάδα, τη Marussia, και μοιάζει απίθανο να είναι παρούσα στην εποχή των turbo κινητήρων. Μόνο οι Mercedes,

Ferrari και Renault θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι κατασκευαστές των turbo V6 κινητήρων, αν κι έχουμε φήμες για τη Honda και την Toyota, με τη Renault να μη τις παίρνει στα σοβαρά.

Η Marussia, λοιπόν, θα πρέπει να βρει νέο προμηθευτή, και είναι ανάμεσα στη Ferrari και τη Mercedes, διότι η Renault δε θέλει να έχει πολλούς πελάτες. Σύμφωνα με τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, Pat Symonds,η Marussia είναι πολύ κοντά στη Ferrari, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στον οδηγό της ομάδας, Jules Bianchi, ο οποίος ανήκει στης ακαδημίες τής ιταλικής ομάδας, με τον Symonds να παραδέχεται ότι ο Γάλλος τούς έχει φέρει πιο κοντά με τη Scuderia.

Μας έφερε λίγο πιο κοντά με τη Ferrari. Η Scuderia θέλει πραγματικά περισσότερες ομάδες. Επειδή όλα είναι τόσο νέα, είμαι λίγο διστακτικός, αλλά είναι καλύτερο να έχεις περισσότερα δείγματα του προϊόντος σου εκεί έξω, για να βρεις τι πάει στραβά και τι λειτουργεί. Νομίζω ότι ήθελαν ακόμα μία ομάδα, έτσι κι αλλιώς, και η επαφή με τον Jules δεν ήταν τίποτα, αλλά βοήθησε.

[Πηγή: Sky Sports F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα