Η Lamborghini Aventador LP 750-4 SV πάτησε Ελλάδα

Ναι, οκ την είχαμε δει και την είχαμε ακουμπήσει στην έκθεση της Γενεύης το περασμένο Μάρτιο που παρουσιάστηκε, αλλά όταν λαμβάνεις πρόσκληση από την Trident Cars για την παρουσίαση της νέας Lamborghini Aventador LP 750-4 SV, τότε ενθουσιάζεσαι σε υπέρτατο βαθμό. Όταν, όμως την είδα από κοντά σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της εισαγωγικής εταιρίας σε αυτό το επικό Rosso Bia χρώμα, το ελαφρύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν δεδομένο.

Καλά

κατάλαβες, ένα από τις 600 αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο της εταιρίας στην Sant’Agata Bolognese βρίσκεται στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην Κηφισιά. Αν θες να την αγοράσεις, δυστυχώς θα σε απογοητεύσω, καθώς σε μόλις τρεις μήνες η Aventador SV έκανε sold out. Όλες έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους, με τις 200 από αυτές να πηγαίνουν στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, τις 200 στις χώρες EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) και τις υπόλοιπες 200 να καταλήγουν στις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού. Η συγκεκριμένη θα καταλήξει κάπου στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα. Πάντως, το ιταλικό εργοστάσιο την κοστολογούσε από 327.190 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., κάτι που σημαίνει ότι με κάποια “tick” στον επιπλέον εξοπλισμό και με την φορολογία, η τιμή της ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Επίσης, η μια ελαφρώς “μεταχειρισμένη” που έχει ήδη πουληθεί ακούμπησε σχεδόν τις 600.000 ευρώ, και είναι δεδομένο ότι στο μέλλον η τιμή θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Το ξέρω ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα βρίσκεις εύκολα, αλλά μια υπενθύμιση εκτοξεύει σε δυσθεώρητα ύψη την ηδονή του να παρατηρείς από κοντά τέτοιες κατασκευές, και ζωγραφίζει χαμόγελα μόνο και μόνο με το να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με αυτή την “στρίγκλα”.

Ο Filippo Perini, επικεφαλής σχεδιασμού της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αναφέρει ότι στόχος των Ιταλών ήταν να βελτιώσουν την αεροδυναμική, με την Aventador SV να είναι κατά 150% πιο αεροδυναμική και να παράγει 170% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την απλή Aventador. Η πίσω αεροτομή διαθέτει τρεις θέσεις ρύθμισης, με το supercar να φορά νέους προφυλακτήρες, μπροστά spoiler, πλαϊνά skirts, διαχύτη, μονομπούλωνες μαύρες ζάντες και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με ελαστικά P Zero Corsa διαστάσεων 255/30 και 355/25 αντίστοιχα, ενώ τα φρένα της να είναι carbon κεραμικά “ταψιά”.

Μηχανικά ο V12 κινητήρας της Aventador SV είναι 6,5-λίτρων και αποδίδει 750 άλογα στις 8.400 σ.α.λ με 690 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ., με τον κόφτη στροφών να βρίσκεται στις 8.500 σ.α.λ. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 50 κιλά λιγότερα από την απλή Aventador, φτάνοντας τα 1.525 κιλά, και είναι ντυμένο με επιθετικό bodykit με νέους προφυλακτήρες, μπροστά spoiler, πλαϊνά skirts, τεράστια πίσω αεροτομή, διαχύτη, μονομπούλωνες μαύρες ζάντες και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Η τελική ταχύτητά του ιταλικού hypercar ανέρχεται στα 350 χλμ/ώρα και φυσικά η κίνηση περνά στον δρόμο μέσα απ’όλους τους τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, και χάρη σε όλα τα παραπάνω η Aventador SV με χρόνο 6:59:73 έγραψε στο Nurburgring Nordschleife τον δεύτερο καλύτερο επίσημο χρόνο για αυτοκίνητο παραγωγής, πίσω από την Porsche 918 Spyder. Τώρα μπορώ να ηρεμήσω…

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα