Η LG εστιάζει στα αυτοκίνητα

Με την ζήτηση για τηλεοράσεις και smartphones να μην παρουσιάζουν τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης, η LG θέλει να εστιάσει στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, όπως είναι τα αυτοκίνητα.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2015, η εταιρία ανακοίνωσε πως κατέγραψε μειωμένα έσοδα λόγω “βραδείας” ζήτησης για τηλεοράσεις και “πιο χαλαρών” πωλήσεων έξυπνων τηλεφώνων. Η LG το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 349 δισ. γουόν (301,38 εκατ. δολάρια), το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 27% σε σύγκριση με

το ίδιο διάστημα πέρυσι. Οι καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν στα 140 δισ. γουόν (117 εκατ. δολ.). Ωστόσο, τα λειτουργικά έσοδα όλου του χρόνου ήταν 1,19 τρισ. γουόν (1,03 δισ. δολάρια) το 2015, σχεδόν 35% κάτω σε σχέση με το 2014. Τα έσοδα για το έτος ήταν 56,51 τρισ. γουόν, 4% χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως πολλές εταιρίες ηλεκτρονικών, η LG προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από μόνο τις βασικές της επιχειρήσεις και ένα φωτεινό σημείο για την εταιρία έχει σταθεί το τμήμα εξαρτημάτων οχημάτων, το οποίο κατέγραψε μια τριμηνιαία ανάπτυξη 9% σε 520,4 δισ. γουόν (449,4 εκατ. δολάρια). Αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση συστημάτων χαρτογράφησης και ψυχαγωγίας στο εσωτερικό των οχημάτων, με έσοδα που αναπτύχθηκαν κάθε τρίμηνο του 2015. Το περασμένο έτος, η εταιρία υπέγραψε συμφωνία κατά την οποία θα προμηθεύει με εξαρτήματα το Chevrolet Bolt EV.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μονάδες με οικιακές συσκευές αντιπροσώπευσαν ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% της λειτουργικής κερδοφορίας το τέταρτο τρίμηνο. Σε ό,τι αφορά στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας, κατεγράφησαν λειτουργικές ζημίες 44 δισ. γουόν, μετά από την πώληση 15,3 εκατ. smartphones, από τα 15,6 εκατ. που είχαν πωληθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Τα στελέχη της LG Electronics Inc. παραμένουν επιφυλακτικά σε ό,τι αφορά στον αρνητικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η υποχώρηση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Να θυμίσω πως και η Samsung ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως μπαίνει στον χώρο του αυτοκινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα