Η Koenigsegg One:1 κάνει νέο ρεκόρ στο Spa, με χρόνο 2:32.14

Τα χρονόμετρα έχει βαλθεί να τρελάνει η Koenigsegg One:1 από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε τις μετρήσεις. Μετά από το παγκόσμιο ρεκόρ στα 0-300-0 χλμ/ώρα, αλλά και το ρεκόρ που σημείωσε στην πίστα του Spa-Francorchamps, το σουηδικό megacar συνεχίζει ακάθεκτο! Οι Σουηδοί επισκέφθηκαν ξανά την πίστα, με στόχο ένα νέο ρεκόρ… και το κατάφεραν!

Ο Robert Serwanski μπήκε στην One:1 και γύρισε τα 7.004 μέτρα σε μόλις 2:32.14, σπάζοντας κατά 1,1 δευτερόλεπτο το προηγούμενο

ρεκόρ. Να σου θυμίσω ότι το επόμενο ταχύτερο αυτοκίνητο στην πίστα είναι η McLaren P1, που έχει γράψει χρόνο στο 2:38, γεγονός που είναι από μόνο του αρκετό για να δείξει το μεγαλείο της One:1. Ναι, είναι σημαντικά ισχυρότερη, με 1.360 άλογα και 1.371 N·m, αλλά τελικά… στρίβει κιόλας!

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εταιρεία, το ρεκόρ αυτό δεν ήρθε με εύκολο τρόπο: Για ένα 2ήμερο ήταν η Koenigsegg στο Spa και σκόπευε να χρησιμοποιήσει την πρώτη μέρα για την επιλογή κατάλληλου set-up στο αυτοκίνητο και τη δεύτερη για να γράψει χρόνο. Πράγματι, αυτό έκανε, όμως την πρώτη ημέρα υπήρχε περιορισμός ήχου στα 110 dB και τη δεύτερη ημέρα στα 103 dB.

Η προσπάθεια σίγουρα επηρεάστηκε από αυτό και η Koenigsegg ισχυρίζεται ότι έπρεπε να κάνει γρήγορους γύρους την ημέρα πρώτη, ωστόσο το ρεκόρ είναι γεγονός, αν και η εταιρεία θεωρεί πως το εκπληκτικό της δημιούργημα μπορεί να κινηθεί ακόμα ταχύτερα μέσα στα δάση των Αρδεννών. Πού ξέρεις, μπορεί ο χρόνος να σπάσει -ξανά- στο μέλλον! Μέχρι τότε, πάμε να δούμε το 2:32.14…

Keywords
Τυχαία Θέματα