Η Jaguar θεωρεί ότι τα ημι-αυτόνομα αυτοκίνητα είναι επικίνδυνα

Καλώς ή κακώς, είτε το θέλουμε είτε όχι, το μέλλον των αυτοκινήτων δείχνει να ενστερνίζεται την αυτόνομη τεχνολογία. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη το τεχνολογικό υπόβαθρο που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ένα αυτοκίνητο που οδηγείται αποκλειστικά από υπολογιστές, είτε εν μέρη, όπως το Autopilot σύστημα της Tesla που ενεργοποιείται μόνο στον αυτοκινητόδρομο.

Μια εταιρία που δεν έχουμε ακούσει να ασχολείται (τουλάχιστον φανερά) με αυτή τη τεχνολογία είναι η Jaguar,

με τη βρετανική εταιρία να αποκαλύπτει ότι διαθέτει τη τεχνολογία για ένα ημι-αυτόνομο αυτοκίνητο, αλλά αρνείται να την λανσάρει στην αγορά εξαιτίας των διάφορων κινδύνων.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του ο project manager της XF, Stephen Boulter, αποκάλυψε τις ανησυχίες του για τη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας στους οδηγούς. Αν αυτά τα συστήματα ήταν απολύτως αξιόπιστα, τότε αυτά θα ήταν μια χαρά, αλλά αυτή τη στιγμή, έχουν ακόμα δυσλειτουργίες και απέχουν από το να χαρακτηριστούν τέλεια.

Ο Boulter εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του σχετικά με το σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla και ένα πιθανό θανατηφόρο ατύχημα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν συμβεί κάτι [με το Autopilot], θα μπορούσε να πάει την χρήση της τεχνολογίας πίσω κατά μια δεκαετία

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ενώ η μάρκα του δεν έχει σχέδια για το λανσάρισμα μοντέλου με ημι-αυτόνομη τεχνολογία, ο Boulter επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσουν πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα και θα ξεκινήσουν σύντομα τις δοκιμές κοντά την έδρα της Jaguar στο Gaydon της Αγγλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα