Η Jaguar ετοιμάζει δίλιτρη F-Type

Από τα τέλη του 2013 ακούμε για την τετρακύλινδρη, δίλιτρη Jaguar F-Type, αλλά έχουμε φτάσει στα μέσα του 2016 και ακόμα τίποτα. Μην ανησυχείς όμως, αφού όπως φαίνεται η νέα entry-level έκδοση του πανέμορφου Ιαγουάρου ετοιμάζεται. Στο κάτω-κάτω, δεν γίνεται να αφήσει χωρίς αντίπαλο τις νέες, δίλιτρες Porsche για πολύ καιρό!

Ο υπερτροφοδοτούμενος, τετρακύλινδρος, δίλιτρος

κινητήρας, ανήκει στην οικογένεια Ingenium της Jaguar και στην περίπτωση της XE, αποδίδει 240 ίππους και 340 Nm ροπής. Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα νούμερα θα επαναληφθούν και στην F-Type αλλά υποθέτουμε πως υπάρχει η δυνατότητα για αύξηση της ιπποδύναμης ώστε αυτή να έρθει στα επίπεδα των 718 – Cayman και Boxster.

Η προσθήκη του δίλιτρου κινητήρα δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στην ανανεωμένη F-Type όμως. Κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν δείξει μία κεντρικά τοποθετημένη, τετράγωνη εξάτμιση – αυτή ίσως να είναι αποκλειστικά για το δίλιτρο μοντέλο– και φυσικά, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες. Σε αυτό το σημείο πάντως, δεν ξέρουμε πότε θα παρουσιαστεί η facelift έκδοση του Αγγλικού coupe/convertible. Με δεδομένο πάντως ότι η SVR έκδοση λανσαρίστηκε πριν από μερικούς μήνες, ίσως να αργήσει λίγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα