Η Hyundai ετοιμάζει την R-Spec έκδοση του Veloster Turbo

21:03 2/8/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Hyundai φαίνεται ότι εργάζεται πάνω σε μια δυνατότερη έκδοση του Veloster Turbo, ώστε αυτό να μπορεί να τοποθετηθεί απέναντι από τα γρήγορα hothatch της κατηγορίας του. Ο 1.600αρης κινητήρας θα αντικατασταθεί από έναν 2.0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρας, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 274 άλογα.

Η Hyundai παράλληλα ετοιμάζει την φθηνή έκδοση του

Sonata, το οποίο θα πωλείται στην αγορά της Κίνας. Το αυτοκίνητο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Sonata, αλλά θα έχει αρκετούς χώρους με σχετικά πολυτελή εσωτερικό. Το μοντέλο έχει πάρει το όνομα “Sonata-lite” και θα έχει διαστάσεις ανάμεσα σε αυτές του Sonata και του Elantra. Θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, θα βγει στην αγορά μέσα στο 2014, με τους Κορεάτες να έχουν βάλει στόχο να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά της της Κίνας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ανάκληση 220.000 Sonata και Santa Fe στην Αμερική, λόγω προβλημάτων που αφορούν το αισθητήρα που καταλαβαίνει αν κάθεται ή όχι, κάποιος στο κάθισμα, ώστε να ενεργοποιήσει ή όχι τον σχετικό αερόσακο. Το πρόβλημα εντοπίζονται στα άτομα που ζυγίζουν λιγότερο από 50 κιλά, αφού ο αισθητήρας δεν καταλαβαίνει ότι κάθεται άτομο στο κάθισμα, και έτσι δεν ανοίγει τον αερόσακο. Η διόρθωση του προβλήματος είναι εύκολη, αφού αρκεί ένας απλός επαναπρογραμματισμός του αισθητήρα, ώστε να αυτός να μπορεί να ανιχνεύσει και ελαφρύτερα άτομα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα