Η Honda ίσως επιστρέψει στην Formula 1

Η Honda αποχώρησε από τον κόσμο της Formula 1, πίσω το 2008, χρονιά που ξέσπασε η οικονομική κρίση, αφού οι Ιάπωνες θέλησαν να μειώσουν το budget τους. Τέσσερα χρόνια μετά, φαίνεται ότι τελικά ίσως τη δούμε να επιστρέφει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, αφού οι turbo 1.600αριδες κινητήρες, φαντάζουν η τέλεια δικαιολογία για επιστροφή.

Αυτό

δήλωσε ο Yoshiharu Yamamoto, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Honda, μιλώντας στο Βρετανικό Autocar. O Yamamoto δήλωσε:

Προσωπικά, αγαπώ τους αγώνες, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα όταν συμμετέχεις στην Formula 1. Είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητο αθλητισμού και αυτό απαιτεί μεγάλη δέσμευση. Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζουμε τους αγώνες και ευελπιστούμε ότι μια ημέρα θα μπορούμε να λάβουμε μέρος ξανά.

Η Honda επέστρεψε στο WTCC με το αγωνιστικό Civic το οποίο φορά έναν νέο 1.600αρη turbo κινητήρα, που αναμένεται να τοποθετηθεί και στο νέο Civic Type-R που θα βγει στην αγορά το 2015. O Yamamoto δήλωσε ότι η Honda αναπτύσσει νέους turbo κινητήρες που θα πωλούνται στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω τους υψηλόστροφους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, ενώ στόχος της εταιρίας είναι αρχικά να κάνει μια πετυχημένη πορεία στο WTCC και στη συνέχεια θα αποφασίσει το τι θα κάνει σχετικά με την επιστροφή της στην F1.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα