Η Honda ανακοίνωσε νέα γενιά κινητήρων Earth Dreams με άμεσο ψεκασμό

Η Honda στο Τόκιο ανακοίνωσε μια νέα γενιά κινητήρων τους οποίους ονόμασε “Earth Dreams Technology”. Οι Ιάπωνες δηλώνουν ότι οι κινητήρες τους θα προσφέρουν το καλύτερο ποσοστό απόδοσης/κατανάλωσης, σε σχέση με τους υπόλοιπους κινητήρες της κατηγορίας.

Η οικογένεια ξεκινά από τα 660 κ. εκ, και φτάνει έως τα 3.500 κ. εκ. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι 660 κ.εκ., 1.3000 κ.εκ., 1.500 κ.εκ., 1.800 κ.εκ., 2.000 κ.εκ., 2.400 κ.εκ. και 3.5000 κ.εκ. Όλοι

οι τετρακύλινδροι κινητήρες διαθέτουν διπλούς εκκεντροφόρους (DOHC) και άμεσο ψεκασμό. Ο κορυφαίος 3.5-λίτρων V6 διαθέτει και αυτός άμεσο ψεκασμό και αποδίδει 314 άλογα με 359 Nm ροπής. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρας, η Honda αντικατάστησε τον 2.2.-λίτρων με τον νέο 1.600αρη turbodiesel.

Επίσης ετοίμασε και νέα κιβώτια CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης) για όλα τα αυτοκίνητα της τα οποία “θα προσφέρουν μεγαλύτερη διασκέδαση στον οδηγό.” Τέλος, η Honda ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα νέο ηλεκτρικό/υβριδικό σύστημα, το SH-AWD hybrid, το οποίο συνδυάζει 2 ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, οι οποίοι χρησιμεύουν στη βελτίωση της κατανάλωσης, αλλά και στην άνεση και στο χειρισμό του αυτοκινήτου, αφού θα είναι πλέον τετρακίνητο. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα