Η GM τοποθετεί στα αυτοκίνητα της συστήμα που βοηθάει στην πρόβλεψη βλαβών πριν αυτές συμβούν

20:10 5/1/2015 - Πηγή: AutoBlog

Η General Motors έχει καεί από το χυλό και φυσάει και το γιαούρτι. Κάπως έτσι εκλαμβάνω την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος, το οποίο θα βοηθάει στην πρόβλεψη βλαβών πριν αυτές συμβούν.

Το σύστημα αξιοποιεί την συνδεσιμότητα του 4G LTE δικτύου της OnStar και στέλνει τα στοιχεία του οχήματος τους servers της OnStar. Αυτές οι πληροφορίες στη συνέχεια τροφοδοτούνται μέσω αλγορίθμων, που καθορίζουν κατά πόσο ή όχι τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου χρειάζονται προσοχή. Όταν εντοπιστεί ένα πρόβλημα, ο ιδιοκτήτης θα ειδοποιηθεί μέσω

e-mail, μήνυμα κειμένου, ειδοποιήσεις εντός του οχήματος ή από το smartphone app της OnStar, το RemoteLink.

Η υπηρεσία αυτή θα προσφέρεται σε επιλεγμένα νέα μοντέλα, όπως η Chevrolet Corvette, το Equinox, το Tahoe, το Suburban, το Silverado και το Silverado HD. Αρχικά το σύστημα θα επικεντρωθεί στην μπαταρία, τη μίζα και την αντλία καυσίμου, αλλά επιπλέον μέρη αναμένεται να προστεθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της παγκόσμιας εμπειρίας των πελατών της General Motors, Alicia Boler-Davis, η οποία δήλωσε:

Η χρήση της καινοτόμου πλατφόρμας OnStar 4G LTE, μπορούμε να παρακολουθούμε ενεργά την υγεία των μερών του αυτοκίνητου και να ειδοποιούμε τους πελάτες μας, αν τα εξαρτήματα του οχήματος χρειάζονται προσοχή. Κανείς άλλος στην βιομηχανία δεν το προσφέρει αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα