Η Ford συνεργάζεται με το MIT για τη δημιουργία λεωφορείων με σύστημα LIDAR

Η Ford δείχνει να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών κινητικότητας και αυτό φαίνεται από την τελευταία συνεργασία της με το γνωστό MIT (Massachusetts Institute of Technology) με το όποιο δημιούργησαν τρία μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία, εξοπλισμένα με κάμερες και σύστημα LIDAR.

Τα λεωφορεία

αυτά, θα είναι διαθέσιμα για την μετακίνηση των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού εντός της πανεπιστημιούπολης, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής στα κινητά θα μπορούν να τα καλέσουν. Επιπλεον, οι κάμερες και το σύστημα LIDAR θα ελέγχουν την κυκλοφορία των πεζών και θα συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα μέρη στα οποία συχνάζουν. Αποτέλεσμα αυτών, θα είναι σε βάθος χρόνου, το πανεπιστήμιο να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων στις ανάγκες των φοιτητών.

Παραπλήσιο σύστημα έχει εφαρμόσει και η Ford στην έδρα της στο Dearborn για τους υπαλλήλους της. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτά τα δοκιμαστικά προγράμματα θα προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών κινητικότητας όπως και για τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

Η Ford θέλει να ηγηθεί στην μελλοντική βιομηχανία της κινητικότητας έχοντας δημιουργήσει τον δικό της μικρόκοσμο συνεπιβατισμού όπως το Uber και Lift και νέων τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα