Η Ford κλείνει εργοστάσιο της στο Βέλγιο

H Ford, επικαλείται την οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρωπαϊκή αγορά, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε αναδιάρθρωση των Ευρωπαϊκών της εργασιών, κλείνοντας το εργοστάσιο της στο Genk του Βελγίου στα τέλη του 2014. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων του εργοστασίου και όταν κλείσει, την παραγωγική του ικανότητα, θα την εξισορροπήσουν άλλα εργοστάσια της Ford

στην Ευρώπη.

Στόχος της Ford είναι να μειώσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων της, η οποία αυτή τη στιγμή αγγίζει το 20% σε σχέση με τη συνολική ζήτηση νέων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη από το 2007. Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έχει φτάσει στα επίπεδα 20 χρόνων πριν, ενώ για το 2013 τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερα.

Στο εργοστάσιο του Genk εργάζονται 4.300 άτομα και η Ford κατασκευάζει τα  Mondeo, S-MAX και Galaxy, των οποίων οι επόμενες γενιές θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας. Σε ότι αφορά τα C-Max και Grand C-Max, η παραγωγή τους θα μεταφερθεί από το εργοστάσιο της Βαλένθια, σε αυτό του Saarlouis της Γερμανίας.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Ford φέρεται να σχεδιάζει να κατασκευάζει περισσότερα αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους στο εργοστάσιο Flat Rock του Μίσιγκαν και θα προσθέτει 1.400 νέες θέσεις εργασίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα