Η Ford επενδύει σε 3D χάρτες για τα αυτόνομα

Η Ford. είναι μία, μεταξύ πέντε εταιριών που επενδύουν συνολικά 6,6 εκατομμύρια δολάρια στην νεοφυή επιχείρηση Civil Maps. Αυτή, απασχολεί συνολικά 16 άτομα, έχει έδρα την Καλιφόρνια και αναπτύσσει τρισδιάστατους χάρτες που θα χρησιμοποιούν τα αυτόνομα οχήματα.

Οι υπόλοιποι υποστηρικτές της προσπάθειας της Civil Maps

είναι οι Motus Ventures, η Wicklow Capital, η StartX Stanford και η AME Cloud Ventures, η οποία διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια της Yahoo.

Το λογισμικό της Civil Maps χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να συλλέξει τρισδιάστατα δεδομένα από αισθητήρες που υπάρχουν σε αυτόνομα αυτοκίνητα και αφού τα επεξεργαστεί, δημιουργεί λεπτομερέστατους 3D χάρτες, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται άμεσα από το αυτοκίνητο. Το μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο υποστηρίζει η εταιρία ότι έχει η τεχνολογία της, είναι ότι χρησιμοποιεί πολύ μικρότερο όγκο δεδομένων μειώνοντας έτσι το κόστος που έχει η χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για τη μεταφορά των δεδομένων. Επίσης, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο στο δρόμο, καθώς θα μπορεί να συλλέγει και να επεξεργάζεται δεδομένα και από άλλα αυτοκίνητα. Ο CEO της Civil Maps, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο είδος χάρτη που θα ενσωματωθεί στα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Ford, Alan Hall δήλωσε:

Επενδύοντας και δουλεύοντας με την Civil Maps, μας δίνει επιπλέον τρόπους να αναπτύξουμε τρισδιάστατους χάρτες υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι θα φέρουν τα αυτόνομα αυτοκίνητά μας, ένα βήμα πιο κοντά στους καταναλωτές.

Η Ford επενδύει σε τεχνολογικούς εταίρους, καθώς της είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στη προσπάθειά της για ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Τον Μάιο εξαγόρασε το 6,6% της Pivotal Software έναντι 182,2 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ασχολείται με cloud λογισμικά και συνεργάστηκε με τη Ford για να αναπτύξει μια εφαρμογή που θα χρησιμοποιηθεί στα οχήματά της.

Η Ford βέβαια δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει τέτοιες κινήσεις. Η General Motors έχει κάνει επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού αυτόνομης οδήγησης αλλά και ο όμιλος FCA συνεργάζεται με τη Google για την κατασκευή 100 αυτόνομων πολυμορφικών βαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα