Η Ford αποχωρεί από τα V8 Supercars στο τέλος του 2015

Έπειτα από 23 Πρωταθλήματα οδηγών, 19 νίκες στο Bathurst 500/1000 και άλλες επιτυχίες, η Ford ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τον θεσμό των V8 Supercars της Αυστραλίας έπειτα από το τέλος της σεζόν του 2015. Η αποχώρηση της εταιρίας από το πρωτάθλημα μοιάζει οριστική και ο λόγος γι’ αυτήν, είναι οι εξαιρετικά περιορισμένοι διαφημιστικοί πόροι και η επιθυμία της Ford να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται.

Οπότε, με αυτή την ανακοίνωση,

το 2016, στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν η Holden, η Nissan και η Volvo ενώ η Erebus Motorsport V8, συμμετέχει με δύο ιδιωτικές Mercedes-Benz E63 AMG. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το πρωτάθλημα αργοπεθαίνει. Το 2017, οι κανονισμοί θα αλλάξουν σημαντικά και υπάρχουν κάποιες εταιρίες που εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής. Οι κανονισμοί θα “ανοίξουν” με το “Gen2 Supercar” που δεν θα περιορίζει πλέον τους συμμετέχοντες όσον αφορά στο αμάξωμα του μοντέλου που θα κατεβάζουν αλλά ούτε στον κινητήρα. Ναι, τα V8 Supercars δεν θα είναι αποκλειστικά V8!

Η κίνηση αυτή των διοργανωτών, φαίνεται πως έχει τραβήξει την προσοχή της Lexus που ζυγίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετέχει στο πρωτάθλημα με τους νέους κανονισμούς ενώ πίσω από την σημαντική αυτή αλλαγή στα τεχνικά του αθλήματος, είναι και η Nissan.

Keywords
Τυχαία Θέματα