Η Fiat σε συνεργασία με την κινεζική Guangzhou Automotive Group θα παράγει Jeep στην Κίνα

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είτε είσαι κατασκευαστής υπερ-εξωτικών αυτοκινήτων είτε είσαι κατασκευαστής αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής, η Κίνα είναι Η χώρα που πρέπει να έχεις παρουσία. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να έχεις παρουσία εκεί από το να κατασκευάζεις τα προϊόντα σου εντός της χώρας ώστε να μην επιβαρύνεται η τιμή τους από την εξοντωτική φορολογία στα εισαγόμενα.

Η Fiat το ξέρει πολύ καλά αυτό και έτσι οριστικοποίησε την συμφωνία της με την Guangzhou Automotive Group

ώστε να μεταφέρει την παραγωγή Jeep στην Κίνα. Η συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει από τον Ιανουάριο και προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια μοντέλα θα κατασκευάζονται εκεί. Αυτό που ξέρουμε ωστόσο είναι η τοποθεσία κατασκευής τους.

Σύμφωνα με το Automotive News, η Guangzhou αρχικά ήθελε την παραγωγή να συμβαίνει στην δική της μονάδα στην ομώνυμη πόλη. Ωστόσο η Fiat πίεσε και κατάφερε να «πείσει» την Guangzhou να μεταφέρει την παραγωγή σε ένα εργοστάσιο κοινοπραξίας των δύο εταιριών στην Changsha. Το εργοστάσιο εκεί, κατασκευάστηκε το 2010 και αυτή τη στιγμή έχει μέγιστη παραγωγή της τάξης των 140.000 οχημάτων.

Αυτή τη στιγμή εκεί κατασκευάζεται το Fiat Viaggio, ένα προϊόν που αναπτύχθηκε με συνεργασία της Fiat και της Guangzhou και μοιάζει λίγο με το Dodge Dart. Παρότι όπως είπαμε δεν γνωρίζουμε ποιο μοντέλο θα συνοδεύσει το Viaggio στη γραμμή παραγωγής, αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να βασίζεται στην Compact πλατφόρμα της Fiat που χρησιμοποιεί και το Viaggio. Το μοναδικό Jeep που χρησιμοποιεί αυτή την πλατφόρμα είναι το νέο Cherokee οπότε… ορίστε. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο!

[Πηγή: Automotive News]

Keywords
Τυχαία Θέματα