Η Fiat έχασε €319 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2013, θα βγάλει στην αγορά της Ινδίας το Grande Punto Facelift

23:45 7/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου της Fiat Chrysler Automobiles αποκάλυψε πάρα πολλά πράγματα. Αρχικά μάθαμε τα 5ετη πλάνα της Chrysler, Jeep, Dodge και Ram, τα αντίστοιχα πλάνα των Fiat

και Alfa Romeo, των Ferrari και Maserati, ενώ είπαμε και αντίο στη Lancia.

Όσο διαβάζει κάποιος τα 12 pdf που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η FCA βρίσκει και νέες ειδήσεις. Αρχικά η Fiat αποκάλυψε μια φωτογραφία της νέας έκδοσης του Grande Punto η οποία θα πωλείται στην αγορά της Ινδίας. Διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα, νέα μάσκα και νέα γρίλια και θα πωλείται μαζί με το νέο Avventura.

Επίσης όπως έγινε γνωστό, το Fiat Group έχασε 319 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, την ώρα που την ίδια περίοδο του 2013 είχε κέρδη 31 εκατ. ευρώ. Η χασούρα αυτή οφείλεται στις εφάπαξ δαπάνες που πλήρωσε η FIAT στο UAW για την πλήρη εξαγορά της Chrysler, καθώς και στη νομισματική αναταραχή στη Βενεζουέλα. Χωρίς αυτές τις δαπάνες, η FIAT θα ανακοίνωνε κέρδη 71 εκατ. ευρώ. Η FIAT έχασε χρήματα στην Αμερική και στην Ευρώπη, αλλά παρουσιάζει κέρδη στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 12%, φτάνοντας στα 22,1 δισ. ευρώ, με το καθαρό βιομηχανικό χρέος της να ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ, 300 εκατ. ευρώ περισσότερο, λόγω κυρίως της εξαγοράς της Chrysler.

Σε ότι αφορά τον Sergio Μarchionne, αυτός δεν αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από την θέση του CEO της FCA, με τον John Elkann, πρόεδρο του Fiat Group και εγγονό του Agnelli να δηλώνει χθες πως ο Sergio θα παραμείνει για καιρό ακόμη μαζί τους. Έχουν ήδη συζητήσει τον διάδοχό του όταν ο Marchionne αποχωρήσει, αλλά δεν υπάρχει κάποιο θέμα αυτή τη στιγμή.

Τέλος ο Marchionne δήλωσε πως η Ram ίσως βγάλει μετά το 2018 το Ram 1000, ένα μεσαίου μεγέθους SUV, αλλά ακόμη δεν είναι στα χαρτιά της εταιρίας, ενώ έκανε σαφές πως τα Ram 1500 και Jeep Wrangler θα κάνουν χρήση αλουμινίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα