Η E.E ενέκρινε το πακέτο βοήθειας της Γαλλικής κυβέρνησης για την PSA Peugeot-Citroën

17:24 1/8/2013 - Πηγή: AutoBlog

Η E.E έδωσε το πράσινο φως στην οικονομική βοήθεια που χορήγησε η γαλλική κυβέρνηση στην PSA Peugeot Citroen. Η Γαλλική κυβέρνηση έδωσε 571,9 εκατ. ευρώ στη PSA τα οποία θα την βοηθήσουν να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα της,

ενώ περιορίζουν τις στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό, αναφέρει σε έκθεσή της η Κομισιόν. Ο Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό, Joaquin Almunia δήλωσε:

Έχουμε καταλήξει σε μια φόρμουλα που επιτρέπει στην PSA να προχωρήσει με την αναδιάρθρωση σύμφωνα με σαφή όρια, μειώνοντας στο ελάχιστο τις επιβλαβείς συνέπειες για τους ανταγωνιστές που δεν έχουν λάβει στήριξη από δημόσια κεφάλαια. Αυτό είναι ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που προσφέρει στον όμιλο της PSA την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή σε μια υγιή βάση.

Η βοήθεια θα έχει τη μορφή κρατικών εγγυήσεων που θα καλύπτουν ομολογιακές εκδόσεις της Banque PSA Finance μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 μέχρι μέγιστο ποσό 7 δισ. ευρώ το οποίο ισοδυναμεί με 486 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις.

Θα δώσει επίσης επιστρεπτέες προκαταβολές 85,9 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση ενός έργου έρευνας και ανάπτυξης. Αυτό διαμορφώνει το συνολικό ποσό της βοήθειας στα 571,9 εκατ. ευρώ.

[Πηγή: Automotive News]

Keywords
Τυχαία Θέματα