Η Detroit Electric ίσως “πεθάνει” προτού καν βγάλει ένα αυτοκίνητο στην αγορά

Στην φετινή έκθεση της Σανγκάη, η Detroit Electric παρουσίασε το SP:01. Το διθέσιο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο σασί της Lotus Exige και αρχικός στόχος ήταν να ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τον Αύγουστο, με την εταιρία να υποστηρίζει πως ήδη είχε δεχτεί 35 παραγγελίες.

Η Detroit Electric έχει θέσει ως στόχο να βγάζει στην αγορά 2.500 αυτοκίνητα κάθε χρόνο με τιμή $135.000 (€104.350),

περιγράφοντας το αυτοκίνητο ως το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου, αφού αυτό είναι ικανό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 249 χλμ/ώρα.

Ωστόσο σύμφωνα με το The Detroit News, η εταιρία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τη παραγωγή του αυτοκινήτου, παρότι μένει μια εβδομάδα ακόμη ώστε ο φετινός Αύγουστος να μας αποχαιρετήσει. Παλαιότερα ο CEO της Detroit Electric North America, Don Graunstadt, δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την ενοικίαση χώρου στις εγκαταστάσεις στο Michigan, του Plymouth Township. Παρά τα προβλήματα ο Graunstadt είπε ότι η εταιρεία του “κινείται προς τα εμπρός» και ελπίζει να αρχίσει την παραγωγή το Σεπτέμβριο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Graunstadt ανέφερε πως ακόμη και σήμερα η εταιρία του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αρκετούς προμηθευτές που επηρεάζουν σημαντικά την επιχειρηματική στρατηγική και χρονοδιάγραμμα τους. Έτσι παραμένει ακόμη ασαφές το αν και πότε η παραγωγή του SP:01 θα ξεκινήσει.

Η εταιρία έχει ανακοινώσει επίσης και συνεργασία με την Geely για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και ηλεκτροκινητήρων αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, ενώ μέσα στους στόχους της είναι να βγάλει στην αγορά ακόμη 2 μοντέλα.

Η Detroit Electric φαίνεται ένα αρκετά ενδιαφέρον εγχείρημα και ελπίζω να μην δούμε τη διάλυσή της, προτού καν κατασκευάσει έστω και ένα αυτοκίνητο.



[Πηγή: The Detroit News]

Keywords
Τυχαία Θέματα