Η Corvette Z07 θα αποδίδει 600 άλογα με turbo ή twin-turbo κινητήρα

H Chevrolet έχει ξεκινήσει τις spy δοκιμές της Corvette Z07 και οι φήμες θέλουν τη γρήγορη έκδοση της νέας Corvette Stingray να αποδίδει 600 άλογα.

Το Αμερικάνικο Car & Driver, το οποίο έχει και spy φωτογραφίες του μοντέλου, επικαλούμενο ανώνυμες πληροφορίες, αναφέρει πως το μοντέλο δεν θα ονομάζεται Z06, αλλά Z07, έτσι ώστε να συνάδει με την 7η γενιά

της Corvette.

Πιθανότατα θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2014, μαζί με την C7.R, την αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου και κάτω από το μακρύ καπό του αμερικάνικου supercar δεν θα βρίσκεται ο V8 6,2-λίτρων κινητήρας, αλλά ούτε και ο παλιός V8 7,0-λίτρων. Τη θέση τους θα πάρει ένας νέος turbo ή twin-turbo κινητήρας σημαντικά μικρότερος από τον V8 6,2-λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 600 άλογα και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Θα φορά μεγαλύτερες ζάντες με φαρδύτερα ελαστικά της Michelin, ενώ θα φρενάρει με Brembo φρένα τα οποία θα διαθέτουν carbon-κεραμικούς δίσκους. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2015 ως μοντέλο του 2016.

[Πηγή: Caranddriver | Thanks for the tip, Μιχάλη]

Keywords
Τυχαία Θέματα