Η Carrozzeria Castagna δημιουργεί ένα one-off Peugeot 508 RXH [w/video]

19:16 5/2/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η Carrozzeria Castagna είναι μία εταιρία που κατασκευάζει αμαξώματα, η έδρα της είναι το Μιλάνο της Ιταλίας και το τελευταίο δημιούργημα της είναι αυτό το μοναδικό Peugeot 508 RXH.

Εξωτερικά, οι αλλαγές είναι πιστεύω εμφανείς αλλά ας τις δούμε. Το αμάξωμα απέκτησε μία διχρωμία καφέ-γκρι/burgundy ενώ σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί διακοσμητικά από μαύρο χρώμιο. Τέλος, οι θόλοι έχουν μεγαλώσει ώστε να χωρέσουν οι 19άρηδες τροχοί από το RCZ Coupe.

Το εσωτερικό είναι ριζικά ανακατασκευασμένο. Η Castagna χρησιμοποίησε άφθονο δέρμα, alcantara, tweed και ξύλο ενώ “έπαιξε” πολύ και με τα χρώματα.

Το μοναδικό πράγμα που δεν έχει αλλάξει στο αυτοκίνητο είναι τα μηχανικά του μέρη. Η Castagna είναι carrozzeria οπότε αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας δίλιτρος HDi diesel κινητήρας, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολική απόδοση της τάξης των 200 ίππων και 450 Nm ροπής. Η δύναμη περνά στον δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς: ο diesel κινεί τους τροχούς του εμπρός άξονα ενώ ο ηλεκτροκινητήρας, αυτούς του πίσω. Χάρη σε αυτό το setup, το 508 RXH καταναλώνει μόλις 4.2 λίτρα ανά 100km και εκπέμπει 109 gr/km CO2.



[Πηγή: Carrozzeria Castagna]

Keywords
Τυχαία Θέματα