Η Bentley εξετάζει την πιθανότητα ενός hypercar για το 2019

Το 2019, η Bentley θα γιορτάσει τα 100 χρόνια λειτουργίας και ο εορτασμός μπορεί να πάρει μία πολύ ξεχωριστή μορφή. Σύμφωνα με το αφεντικό της φίρμας, Wolfgang Durheimer, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο παραγωγής ενός hypercar…

Η εκατονταετία μας θα ήταν μία καλή στιγμή για την δημιουργία ενός νέου, περιορισμένης παραγωγής οχήματος.

Δήλωσε ο Durheimer σε Αγγλικό μέσο αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ενώ για δώσει έμφαση στα λεγόμενα του, είπε ότι υπάρχει χώρος για μία Bentley του 1 εκατομμυρίου… Όμως ο Durheimer δεν μίλησε μόνο γι’ αυτό.

Αναφερόμενος στην έκδοση παραγωγής της EXP-10 Speed 6, είπε ότι θα μελετηθεί ενδελεχώς μέσα στον επόμενο μήνα. Όμως εξέφρασε τους προβληματισμούς του.

Το ερώτημα είναι: κάνουμε ένα standard αυτοκίνητο; Κάτι που περιμένεις σε αυτή την κατηγορία; Ή πάμε με μπόλικα ανθρακονήματα και ελαφριά εξαρτήματα; Αυτό θα ήταν ένα αυτοκίνητο που θα τα έβαζε με τους “μεγάλους”.

Να θυμίσουμε –και αυτό έχει σημασία και για τα δύο project– ότι ο Durheimer είναι επικεφαλής της Bugatti και ο άνθρωπος που έφερε την 918 Spyder στην παραγωγή κατά την θητεία του ως επικεφαλής R&D στην Porsche… απλά το αναφέρω…

Keywords
Τυχαία Θέματα