Η BMW αναπτύσσει φώτα του δρόμου που θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σήμερα είναι η μικρή αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες. Και παρότι ερευνητές από όλο τον κόσμο εργάζονται πάνω σε νέα πρότυπα μπαταριών που θα αυξήσουν κατακόρυφα την αυτονομία των μελλοντικών αυτοκινήτων, η BMW αντί να δημιουργήσει ένα ολόκληρο αυτόνομο δίκτυο φορτιστών, όπως έκανε η Tesla, θέλει να συνδυάσει τους σταθμούς φόρτισης με τα φώτα των δρόμων.

Σύμφωνα

με έκθεση του Reuters, η BMW έχει αναπτύξει δύο πρωτότυπα φώτα δρόμου που συνδυάζουν LED φώτα με ηλεκτρικές πρίζες φόρτισης αυτοκινήτων. Η ιδέα δείχνει ιδανική, μιας και ήδη υπάρχουν εκατομμύρια κολόνες με λάμπες στους δρόμους, οι οποίες από πλευράς υποδομής, μειώνουν την χρήση νέων καλωδίων, ενώ η τοποθέτηση μιας πρίζας φόρτισης είναι ιδιαίτερα απλή, κάνοντας έτσι τη χρήση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων περισσότερο πρακτική.

Η BMW έχει τοποθετήσει αυτές τις πρωτότυπες κολόνες έξω από τα κεντρικά γραφεία της και σχεδιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στους δρόμους του Μονάχου το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο 2015. Υπάρχει μια μικρή παγίδα όμως. Η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα είναι δωρεάν, με τον χρήστη να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο για να πληρώσει την ηλεκτρική ενέργεια που κατανάλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα