Η Aston Martin teasάρει το πίσω μέρος της DB11 Volante

Μόλις χθές η Mercedes-Benz έκανε τα αποκαλυπτήρια της Mercedes-AMG GT C Roadster η οποία αποτελεί την πρόταση της γερμανικής εταιρείας για τους open-roof enthusiast’s του πελατολόγιου της και φαίνεται πως αυτή η ενέργεια έθρεψε αρκετά τον ανταγωνισμό μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σήμερα η Aston Martin teasάρε το πίσω μέρος της cabrio έκδοσης της DB11, την οποία θα ονομάσει Aston Martin DB11 Volante, δημοσιεύοντας τρεις φωτογραφίες του μοντέλου .

Από τις φωτογραφίες, ευδιάκριτη

είναι η προσθήκη της πίσω αεροτομής, η οποία πιθανόν να ανοίγει όταν ο οδηγός θα έχει κατεβασμένη την οροφή, αλλά και το πιο επίπεδο σχήμα που φαίνεται να έχει πλέον το βρετανικό μοντέλο καθώς τα πίσω φτερά έχουν ανοίξει-φουσκώσει κυρίως στο επάνω μέρος τους προσδίδοντας στο αμάξωμα περισσότερες γωνίες.

Μηχανικά η DB11 Volante θα εξοπλίζεται με τον twin-turbo V12 κινητήρα με χωρητικότητα 5.204 κ.εκ. που αποδίδει 608 άλογα στις 6.500 σ.α.λ και 700 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ, ενώ οι επιδόσεις των 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και της τελικής ταχύτητας των 322 χλμ/ώρα ίσως επηρεαστούν ελάχιστα δεδομένου ότι το σπορ μοντέλο θα φέρει μηχανισμό για το άνοιγμα της οροφής. Παράλληλα όμως, δεν αποκλείεται και η διάθεση της Volante έχοντας κινητήρα της Mercedes-Benz να φωλιάζει κάτω από το καπό, δεδομένου ότι ένα μήνα νωρίτερα η Aston Martin βρισκόταν στο Nurburgring με μια DB11 με τον 4,0-λίτρων V8 biturbo κινητήρα της AMG κάνοντας τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης.

Η Aston Martin DB11 Volante πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018, πράγμα που μαρτυρά πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια εξέλιξης του αυτοκινήτου από μέρους της αυτοκινητοβιομηχανίας.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα