Η Alfa Romeo κάνει στροφή στη πίσω κίνηση

Ο CEO της Fiat Sergio Marchionne μιλώντας στο Autonews αποκάλυψε μερικές νέες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο του για την ανοικοδόμηση της Alfa Romeo.

Ο Marchionne μεταξύ άλλων δήλωσε:

Εργαζόμαστε με ένα πολύ αποφασιστικό τρόπο στη προσπάθεια μας να αναμορφώσουμε την Alfa Romeo και πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση να το

προσδιορίσουμε στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2014, όπου θα παρουσιάσουμε ένα νέο πενταετές πλάνο.

Ο Ιταλός ανέφερε ελάχιστα πράγματα για το 5-ετές πλάνο της Alfa Romeo, λέγοντας μόνο πως η Alfa Romeo θα χρησιμοποιήσει μια πισωκίνητη και τετρακίνητη πλατφόρμα, την οποία θα την μοιράζεται και με τις νέες γενιές των Chrysler 300 και Dodge Charger και Challenger.

Πάνω στη νέα πλατφόρμα θα κατασκευαστούν τουλάχιστον 4 νέα μοντέλα της Alfa Romeo. Πρόκειται για την Giulia sedan, την Giulia Wagon, το SUV/Crossover της καθώς και τη νέα ναυαρχίδα. Το πρώτο από αυτά τα μοντέλα θα βγει στην αγορά είτε προς τα τέλη του 2015 είτε στις αρχές του 2016 και θα πωλείται και στην Αμερική.

Η Alfa Romeo θέλει έως τα τέλη του 2014 να πουλά 500.000 αυτοκίνητα ετησίως (102.000 Alfas πουλήθηκαν το 2012). Στον στόχο αυτό θα συμβάλει και το γεγονός πως η Alfa Romeo επιστρέφει στην αγορά της Αμερικής.

[Πηγή: Autonews]

Keywords
Τυχαία Θέματα