Για καλύτερα λάστιχα και προστασία για το κεφάλι, πιέζουν οι οδηγοί της F1

Η ένωση των οδηγών (GPDA), με πρόεδρο τον Alex Wurz, αποφάσισε ομόφωνα για τις αλλαγές που θέλει για το 2017. Όπως θα θυμάσαι, οι ομάδες δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στις μεγάλης έκτασης αλλαγές που είχαν αρχικά συμφωνηθεί για το 2017, ώστε η Formula 1 να “πάρει ξανά τα πάνω της”. Έτσι, με κάθε εβδομάδα που θα περνά, μεγάλες -και κατ’ επέκταση ουσιαστικές- τροποποιήσεις θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν, αφού ο χρόνος για κατάλληλη προετοιμασία θα λιγοστεύει.

Όμως, οι πιλότοι αποφάσισαν πως 2 ιδέες

μπορούν να βοηθήσουν άμεσα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από τις ομάδες. Η πρώτη αφορά την ταχύτητα, που θα έρθει από καλύτερα ελαστικά, τα οποία θα μπορούν να πιέζουν περισσότερο και για πιο πολύ ώρα. Ενώ η δεύτερη, αφορά την ασφάλεια, με τους πιλότους να τάσσονται υπέρ του σχεδίου “φωτοστέφανο” για την προστασία του κεφαλιού. Ο Alex Wurz δήλωσε για τα δυο θέματα:

Η έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει οι εμπειρογνώμονες της FIA είναι πολύ εμπεριστατωμένη και η διαδικασία παρουσίασε μια ξεκάθαρη λύση. Τώρα, οι οδηγοί νιώθουν ότι ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί η επιπλέον προστασία, το αργότερο μέχρι το 2017.

Προφανώς, απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές στο σασί, αλλά, με σχεδόν ένα χρόνο προβάδισμα, δεν μπορώ να δω κάποιο τεχνικό πρόσωπο να μιλά κατά αυτών των τόσο σημαντικών βελτιώσεων στην ασφάλεια, ιδίως αν ληφθούν υπόψη τα τελευταία σοβαρά ατυχήματα στις κατηγορίες open-wheel, με τραύματα στο κεφάλι.

Οι οδηγοί θέλουν να υπογραμμίσω με μεγάλη σαφήνεια, ότι θα ήθελαν η Pirelli να κατασκευάσει ένα ελαστικό που θα είναι πιο γρήγορο στις στροφές, καθώς και ασφαλές.

Αν έχουμε κολλώδη ελαστικά, θα έχουμε ευτυχισμένους οδηγούς και ευτυχισμένοι οδηγοί σημαίνει αυθεντικές και ειλικρινείς επιδόσεις, κι ένα καθαρό μήνυμα για το προϊόν και την οδήγηση των αυτοκινήτων στο μέγιστο. Αυτό είναι που θέλουμε και, σύμφωνα με την έρευνα των οπαδών που κάναμε πέρυσι, το ίδιο θέλουν κι εκείνοι.

Βέβαια, ό,τι αλλαγές κι αν ζητάνε οι πιλότοι, θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τις ομάδες και έπειτα από την FIA. Εκεί, όπου για μια ακόμη φορά υπήρξε διάσταση απόψεων, με την επαναφορά των ανεφοδιασμών να χάνει κι άλλο έδαφος και να φαντάζει μισό βήμα πριν την τελική απόρριψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα