Γερμανικές αρχές ερευνούν την Porsche για παράνομο λογισμικό

Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές ερευνούν το κατά πόσο η Porsche χειραγωγούσε παρανόμως στοιχεία οικονομίας καυσίμου των οχημάτων της, εξετάζοντας το κατά πόσον η εταιρία είχε εγκαταστήσει συσκευές/λογισμικό που επέτρεπαν στα αυτοκίνητά της να ανιχνεύουν αν περνούν από επίσημους ελέγχους μέτρησης της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών CO2, έτσι ώστε να παραποιούνται τα αποτελέσματα, προκειμένου να φαίνονται τα αυτοκίνητα πιο αποδοτικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Σου θυμίζει κάτι;

Τα

δημοσιεύματα αναφέρουν πως το λογισμικό της Porsche είναι σε θέση να ανιχνεύσει την θέση του τιμονιού, αν περιστρέφεται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για περισσότερο από 15 μοίρες ή όχι, και να καταλαβαίνει αν βρίσκεται στον δρόμο ή σε δοκιμές μέτρησης των εκπομπών μέσα σε κάποιο εργαστήριο. Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη σε αυτοκίνητα της Audi.

Η Porsche αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και δηλώνει πως τα μοντέλα της συμμορφώνονται με τη νομοθεσία, ενώ συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. Όπως αναφέρει η Porsche, η τεχνολογία που επιτρέπει στα αυτοκίνητα της να ανιχνεύει τις κινήσεις του τιμονιού συμβάλει στην βελτίωση των επιδόσεων των μοντέλων της κατά την οδήγηση και δεν έχει σχέση με τον έλεγχο των εκπομπών και της κατανάλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανικές, Porsche,germanikes, Porsche