Εξετάζεται η Ferrari FXX K Evoluzione

22:40 5/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Ένα μόλις μήνα μετά την παρουσίαση της FXX K, τον Δεκέμβριο του 2014, είχαν ακουστεί οι πρώτες φήμες ότι η Ferrari ετοιμάζει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία θα ονομαστεί FXX K Evoluzione, όπως ακριβώς συνέβη και στις FXX και 599 ΧΧ, και την συγκεκριμένη φήμη επιβεβαίωσε ο εμπορικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας, Enrico Galliera, σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Ο Galliera είναι, επίσης, υπεύθυνος για τα XX αγωνιστικά αυτοκίνητα της Ferrari,

και σε ερώτηση του για την πιο σκληροπυρηνική FXX K απάντησε:

Η Ferrari αναλύει τις προοπτικές ενός ακόμη πιο έντονου μοντέλο, αλλά δεν θα λανσαριστεί αν δεν μπορέσουν να του χαρίσουν σημαντική βελτίωση σε σχέση με την FXX Κ. Οι τελευταίες παραδόσεις του μοντέλου γίνονται αυτό το καιρό, και μετά από αυτό η ομάδα που είναι επιφορτισμένη με το συγκεκριμένο θηρίο πίστας θα αρχίσει τις εργασίες για το πώς θα το βελτιώσουμε.

Η FXX K Evoluzione δεν είναι απαραίτητο ότι θα αποδίδει περισσότερα άλογα από την FXX K, μιας και τα 1.050 είναι αρκετά, με την Ferrari να μειώνει ωστόσο κι’αλλο το βάρος της FXX K Evoluzione, για να βελτιώσει την αναλογία βάρους/ίππο.

Όταν ρωτήθηκε για τα μέρη της FXX K που δεν της επιτρέπουν να πάρει ομολογκασιόν για το δρόμο, ο Galliera είπε ότι ο ο κύριος λόγος είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα, καθώς το μπροστινό splitter και η πίσω πτέρυγα μπορούν να θεωρηθούν πολύ επικίνδυνα για να τοποθετηθεί σε ένα κανονικό όχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα