Έρευνα: Το Opel Zafira 1.6 CDTI εκπέμπει 17 φορές περισσότερο NOx από αυτό που ανακοινώνει

Τα αποτελέσματα μιας ακόμη έρευνας δείχνουν πως οι πραγματικές εκπομπές των αυτοκινήτων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ανακοινώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Ελβετοί ερευνητές υποστηρίζουν στην έρευνα τους, πως το Zafira 1.6 CDTI εκπέμπει 17 φορές περισσότερο NOx από αυτό που ανακοινώνει η Opel, αλλά τόσο η GM όσο και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αρνούνται τις κατηγορίες.

Η Opel

για να υπερασπιστεί πως το Zafira δεν παρανομεί, τοποθέτησε το αυτοκίνητο πάνω σε μια ράμπα, μετρώντας τις εκπομπές του όταν τα ράουλα έδιναν κίνηση στους μπροστά τροχούς, αλλά και όταν τα ράουλα έδιναν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την Opel ήταν τα ίδια και στις δύο περιπτώσεις, παρότι οι ερευνητές υποστηρίζουν πως το μοντέλο δεν πληροί τα πρότυπα του Euro 6, μιας και εκπέμπει περισσότερο NOx σε πραγματικές συνθήκες από αυτό που ανακοινώνει η γερμανική εταιρία.

Η Opel απάντησε λέγοντας πως το οικογενειακό αυτοκίνητο της, πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και αρνείται πως χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική, που έχει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές ρύπων. Η Greenpeace δεν έχασε ευκαιρία και ζητά από τις αρχές της Γερμανίας να ξεκινήσουν σχετική έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα