Έρευνα δείχνει ότι τα videos της BMW στο YouTube έχουν τα περισσότερα views

Με τo YouTube σκοτώνεις πολύ εύκολα την ώρα σου, ειδικά όταν ψάχνεις για αυτοκίνητα και την αγαπημένη σου μάρκα, όπου με τα σχετικά videos ξεχνιέσαι και καταλήγεις να καίγεσαι.

Από την άλλη δείχνει την αφοσίωση και την λατρεία των χρηστών προς μια μάρκα, με την εταιρία ιντερνετικού marketing ZEFR, να δείχνει ότι οι “BMWδάκηδες” έχουν πολύ στενή σχέση με τα μοντέλα

της εταιρίας. Αυτό γιατί τα videos με αυτοκίνητα της BMW έχουν πάνω από 4 δις views, τοποθετώντας τη Γερμανική εταιρία στη πρώτη θέση. Ακόμα πιο σημαντικό για τους διαφημιστές είναι ότι το 95% αυτών των κλικ είναι από fanboys, κάτι που σημαίνει δωρεάν διαφήμιση. Όμως, η BMW δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία με τέτοια δημοτικότητα, καθώς η Honda έρχεται δεύτερη και αρκετά κοντά, με περίπου 4 δισεκατομμύρια προβολές, και η Mercedes-Benz είναι λίγο πίσω.

Αυτά που τραβάνε τα περισσότερα views είναι κατά κανόνα όσα ανεβάζουν διάφοροι χρήστες και όχι τα επίσημα, με τον επικεφαλής marketing της ZEFR, Dave Rosner, να δηλώνει:

Το YouTube έχει γίνει ένας θησαυρός για τη σύνδεση με τους σωστούς ανθρώπους για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Από την άλλη, πέρα από ένα απλό “διαγωνισμό” δημοτικότητας μεταξύ των εταιριών, σύμφωνα με την έρευνα της ZEFR τα videos που αφορούν τα αυτοκινήτα είναι μεγάλη επιχείρηση στο YouTube. Τη μερίδα του λέοντος κερδίζουν όσα έχουν μηχανοκίνητο περιεχόμενο, καθώς υπάρχουν 895.000 videos με 8,2 δισεκατομμύρια views, ενώ και τα κλασικά αυτοκίνητα είναι επίσης ενδιαφέρουσα κατηγορία, με 305.000 βίντεο και 1,6 δισεκατομμύρια κλικς.

Παραδόξως, όταν πρόκειται για την παρακολούθηση video με συμβατικά αυτοκίνητα, αυτά που έχουν τις περισσότερες προβολές ξεπερνώντας τα 9 δισεκατομμύρια views είναι τα sedans, με τα SUV, τα οχήματα επιδόσεων και τα pickups να έχει το καθένα περίπου 3 δισεκατομμύρια ή και λιγότερο. Αναλυτικά μπορείς να διαβάσεις την πλήρη έρευνα κατεβάζοντας αυτό το PDF.

Keywords
Τυχαία Θέματα