Επιβεβαβαίωση για το BMW i3 με range-extended κινητήρα

Μετά τις spy φωτογραφίες στις οποίες βλέπαμε ένα BMW i3 να γεμίζει βενζίνη σε ένα πρατήριο, ο Herbert Diess, στέλεχος της BMW σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη έκδοση.

Το i3 REx θα φορά έναν μικρό κινητήρα βενζίνης, προερχόμενο από μοτοσυκλέτα της BMW. Πιθανότατα, αυτός ο κινητήρας θα είναι ο 652 κ.εκ. της GS απόδοσης 48 ίππων ο

οποίος θα φορτίζει την μπαταρία ώστε να επεκτείνει την αυτονομία του i3 στα 402 χλμ, σε σχέση με τα 160 χλμ της αμιγούς ηλεκτρικής έκδοσης.

Ο ηλεκτροκινητήρας του τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 125 kW (170 άλογα) με 250 Nm ροπής. Θα φορά ένα μονοτάχυτο κιβώτιο με τα τα 0-60 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει γύρω στα 8 δευτ.

Ο Diess δήλωσε αρχικά ότι η έκδοση με τον range-extended κινητήρα αρχικά θα αντιστοιχεί στο 50% των πωλήσεων του i3, αλλά αργότερα θα σταθεροποιηθεί στο 20%, αφού πιστεύει ότι αρχικά οι καταναλωτές θα πιστεύουν ότι 160 χλμ αυτονομίας είναι λίγα, αλλά αργότερα θα συνειδητοποιήσουν ότι τελικά δεν είναι.

[Πηγή: Autonews]

Keywords
Τυχαία Θέματα