Επίθεση στα SUV από την Peugeot στο Παρίσι

Η Peugeot ετοιμάζεται να κάνει την δική της επίθεση στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των SUV και στο Παρίσι θα έχει αρκετές νέες παρουσίες στο περίπτερο της. Η αρχή θα γίνει με την πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς του 3008 που έχει στόχο το Nissan Qashqai και το Renault

Kadjar. Η δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου SUV διαθέτει μια αρκετά τολμηρή εμφάνιση που βασίζεται στα τελευταία πρωτότυπα της εταιρείας, διαθέτει αρκετούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ κορυφαία έκδοση μέχρι στιγμής είναι το 3008 GT.

Το νέο 5008 αφήνει πίσω του τον πολυμορφικό χαρακτήρα της πρώτης γενιάς και αυτοπροσδιορίζεται σαν το πρώτο 7θέσιο SUV της εταιρείας. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το 3008, την EP2 και μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις διεθνής αγορές την άνοιξη του 2017. Δίπλα στα νέα SUV θα βρίσκεται και το ανανεωμένο 2008 που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης και φοράει τους νέους Euro 6 κινητήρες PureTech και BlueHDI, ενώ διαθέτει κάποια νέα χαρακτηριστικά όπως την σύνδεση με Apple CarPlay, MirrorLink, κάμερα οπισθοπορείας, Active City Brake και Park Assist .

Στο περίπτερο της Peugeot θα υπάρχει ακόμα το 3008 DKR που σχεδιάστηκε με συνεργασία με το Peugeot Style Center για να τρέξει στο Rally Dakar το 2017. Θα αντικαταστήσει το 2008 DKR και διαθέτει έναν 3,0 λίτρο V6 κινητήρα ντίζελ και θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο στο Μαρόκο μέσα στον Οκτώβριο με οδηγό τον Carlos Sainz. Εκτός από τα νέα SUV και το αγωνιστικό η εταιρεία θα δείξει στο Παρίσι το 108 Top, το 208 Roland Garros, το 508 Business, το Traveller, το iOn, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και το Fractal concept που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Peugeot θα μπορέσουν να δουν ακόμη το 208 GTI, το 208 WRX, το 308 GTI, καθώς και να δουν το νέο i-cockpit που κάνει πρεμιέρα στα 3008 και 5008. Θα μπορέσουν ακόμα να δοκιμάσουν τα νέα συστήματα οδήγησης της εταιρεία μέσω εικονικής πραγματικότητας, να βιώσουν την εμπειρία του Focal hi-fi sound system του 3008 και να δουν όλες τις υπηρεσίες του συστήματος “My Peugeot”.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα