Επίσημο: Η Saab πουλήθηκε στην NEVS, που κινήθηκαν οι αγοραστές της Saab

10:58 4/9/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η NEVS ολοκλήρωσε την διαδικασία εξαγοράς της Saab. Η NEVS έχει δημιουργηθεί πρόσφατα από τον Karl-Erling Trogen, πρώην επικεφαλή των φορτηγών της Volvo και ανήκει στην Sun Investment του Mikael Kubu, πρόεδρο του δικηγορικού γραφείου Ac-Gruppen, αλλά και στον Kai Johan Jiang, πρόεδρο της National Modern Energy

Holdings Ltd.

Η συμφωνία υπογράφηκε αναφέρει ότι η NEVS απέκτησε τα “βασικά στοιχεία” της Saab Automobile AB, της Saab Automobile Powertrain AB και της Saab Automobile Tools AB. Το σήμα μπορεί να το χρησιμοποιήσει αλλά όχι το λογότυπο, αφού αυτό χρησιμοποιείται από την Scaniaκαι την αεροδιαστημική εταιρία της Saab.

Οπότε στο πρώτο της μοντέλο, το οποίο θα είναι ένα ηλεκτρικό Saab 9-3, που θα βγει στη παραγωγή είτε στα τέλη του 2013 είτε στις αρχές του 2014, θα υπάρχει νέο λογότυπο. Η NEVS θα ξεκινήσει μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα αναπτύσσει και θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα πωλούνται αρχικά στη Κίνα. Πάνω σε ποια πλατφόρμα θα κατασκευαστεί το νέο 9-3 δεν είναι ακόμη γνωστό, αφού η πλατφόρμα Phoenix, εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Youngman.

Παράλληλα, η Polk ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας της σχετικά με το τι αυτοκίνητα αγόρασαν οι μέχρι πρότινος κάτοχοι αυτοκινήτων της Saab. Όπως βλέπεις από το γράφημα αυτοί κινήθηκαν σε μια μεγάλη γκάμα εταιριών με την Honda, την Volkswagen, την Audi, την Toyota, την Chevrolet, την Ford και την BMW να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα