Επίσημο: Volvo V40 Cross Country [w/video]

Αυτό είναι το Volvo V40 Cross Country, το οποίο μέχρι σήμερα το γνωρίζαμε ως XC40. Θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού και πρόκειται για την SUV έκδοση του νέου V40 με την Volvo να ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην XC και την Cross Country σειρά της. Η σειρά XC έχει πιο έντονο τον SUV

εκτός δρόμου χαρακτήρα, είτε αυτός συνδυάζεται με τετρακίνηση είτε όχι, με οχήματα “παντός εδάφους”. Από την άλλη, η Cross Country σειρά έχει καθαρά crossover χαρακτήρα, εν προκειμένω το V40 Cross Country αντιπροσωπεύει την “παντός δρόμου” έκδοση του V40, του νέου 5-θυρου χάτσμπακ της Volvo.

Ο Lex Kerssemakers, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής Προϊόντων & Γραμμής Παραγωγής της Volvo Car Corporation, δήλωσε:

Το νέο V40 Cross Country είναι φτιαγμένο για όσους επιζητούν λίγη περιπέτεια στην καθημερινότητά τους. Και όταν θελήσουν να αποδράσουν από την πόλη, φορτώνοντάς το με όλον τον εξοπλισμό του extreme sport που αγαπούν ή τις βαλίτσες τους και με τέσσερις φίλους για παρέα, είναι το ιδανικό όχημα.

Σχεδιαστικά το V40 Cross Country διαθέτει νέο σκούρου χρώματος προφυλακτήρα με αλουμινένια ποδιά, νέα κυψελωτή γρίλια και κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος τη διαφορά κάνει ο σκουρόχρωμος προφυλακτήρας με την ενσωματωμένη χρώματος αλουμινίου ποδιά που διατίθεται και με τα διακριτικά στοιχεία Cross Country. Στο πλάι, το κάτω τμήμα διατρέχει ένα ίδιου χρώματος σκούρο πλαστικό που νοητά ενώνει τον εμπρός με τον πίσω προφυλακτήρα ενώ τον τόνο δίνουν και εδώ οι χρώματος αλουμινίου μαρσπιέδες.

Το Volvo V40 Cross Country είναι υπερυψωμένο σε σχέση με το V40, με τον οδηγό να κάθεται 40mm πιο ψηλά. Άλλες λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν το V40 Cross Country είναι το ανοδιωμένο, σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα πλαίσιο γύρω από τις γυάλινες επιφάνειες, οι μαύρες βάσεις των εξωτερικών καθρεφτών και οι πολύ κομψές ράγες που διατρέχουν την οροφή.

Το V40 Cross Country είναι βαμμένο στο νέο χάλκινο χρώμα Raw Copper, και το ίδιο χρώμα το συναντάμε και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, είτε στις ραφές των καθισμάτων είτε στην κεντρική κονσόλα – η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος γίνεται με την κωδική ονομασία Copper Dawn. Η “γήινη αίσθηση” που χαρίζει το συγκεκριμένο χρώμα και που προδιαθέτει σε μία πιο περιπετειώδη χρήση του V40 Cross Country, ολοκληρώνεται με την επιλογή δερμάτινων καθισμάτων σε χρώμα Espresso Brown, μία από τις πέντε διαθέσιμες χρωματικές αποχρώσεις για τη δερμάτινη επένδυση.

Ο εσωτερικός φωτισμός έχει σχεδιαστεί για να δώσει την αίσθηση του «θεατρικού φωτισμού». Λαμπτήρες LED χρησιμοποιούνται για να φωτίσουν στρατηγικούς τομείς, εμπρός και πίσω. Ο οδηγός μπορεί να απολαύσει μία ρύθμιση ανάμεσα σε επτά χρώματα, ή να επιλέξει ο χρωματισμός να προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τη θερμοκρασία του εσωτερικού. Τα φώτα ανάγνωσης τόσο εμπρός όσο και πίσω έχουν δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτισμού.

Η θέση του συνοδηγού διπλώνει ώστε να δημιουργήσει άπλετο χώρο για τη μεταφορά sport εξοπλισμού. Η πλάτη του πίσ

Keywords
Τυχαία Θέματα