Επίσημο: Peugeot 5008

12:00 7/9/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Peugeot επτά χρόνια μετά τη παρουσίαση της προηγούμενης γενιάς, παρουσιάζει σήμερα το ολοκαίνουργιο 5008, το οποίο μεγάλωσε σε διαστάσεις και έχει μετατραπεί σε ένα επταθέσιο SUV. Το ντεμπούτο του θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη του μήνα και όπως το νέο 3008, έτσι αυτό, είναι κατασκευασμένο πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα EMP2 της PSA.

Η δεύτερη γενιά του 5008 είναι μεγαλύτερη σε μήκος κατά 16,5 εκατοστά και

σε πλάτος κατά 11 εκατοστά, προσφέροντας έτσι τον απαιτούμενο χώρο στους επιβάτες, με αυτούς της δεύτερης σειράς να έχουν επιπλέον 6 εκατοστά χώρο σε σχέση με τη πρώτη γενιά.

Οι δύο πίσω σειρές των καθισμάτων αναδιπλώνονται και δημιουργούν έναν τεράστιο χώρο αποσκευών που μπορεί να φτάσει τα 640 λίτρα στην πενταθέσια διάταξη και τα 1.060 λίτρα, όταν αναδιπλωθούν όλα τα καθίσματα, με το αυτοκίνητο να μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα έως και 3,2 μέτρα σε μήκος.

Μηχανικά η γκάμα των κινητήρων βενζίνης αποτελείται από έναν 1.200αρη κινητήρα απόδοσης 130 ίππων που συνδυάζεται είτε με 6άρι μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και από τον 1.600ρη των 165 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Εκείνοι που θέλουν κινητήρα πετρελαίου έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον 1.600αρη με τα 100 και τα 120 άλογα, με τον πρώτο να συνδυάζεται με 5αρι μηχανικό κιβώτιο και τον δεύτερο είτε με εξάρι μηχανικό είτε με εξάρι αυτόματο. Επίσης προσφέρεται και ένας 2.0-λιτρος απόδοσης 150 και 180 ίππων.

Η κίνηση μεταφέρεται στον μπροστά άξονα, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με το σύστημα Advanced Grip Control με πέντε προγράμματα λειτουργίας (Normal, Snow, Mud, Sand και ESP Off).

Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας όπως σύστημα ειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης Distance Alert με αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων και σύστημα ειδοποίησης τυφλής γωνίας. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από την άνοιξη του 2017.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα