Επίσημο: Lamborghini Urus Concept

Η Lamborghini μετά τη διαρροή της Παρασκευής, έδωσε το αναλυτικό δελτίο τύπου του Urus, του νέου της πρωτότυπου Crossover SUV το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο στο πρωί στην έκθεση του Πεκίνου. Διαθέτει κεκλιμένη γραμμή οροφής και οι φήμες θέλουν να έχει κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του Audi Q7. Σχεδιαστικά είναι πολύ μυώδες με σχετική ψηλή θέση οδήγησης με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από carbon

Στιλιστικά το μπροστά μέρος μιμείται τα μοντέλα παραγωγής, με τα LED φωτιστικά σώματα να είναι παρόμοια με αυτά της Estoque Concept. Οι πλαϊνοί καθρέπτες έχουνε ενσωματωμένες κάμερες και διαθέτει 4-πλές τραπεζοειδής απολήξεις των εξατμίσεων και διαχύτη. Πατά πάνω σε 24″ ζάντες κατασκευασμένες από carbon, παρόμοιας σχεδίασης με αυτές της Aventador J, φορά carbon-κεραμικά φρένα ενώ είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, παρόμοιο με αυτό της Aventador J.

Είναι τετράπορτο και στο εσωτερικό υπάρχουν 4 ξεχωριστά καθίσματα, παρόμοιας σχεδίασης με αυτά της Sesto Elemento με την κεντρική κονσόλα να είναι παρόμοια με αυτή της Aventador και να προεκτείνεται στους πίσω επιβάτες. Φυσικά και εδώ κυριαρχεί το carbon. Ζυγίζει λιγότερο από 2.000 κιλά, θα είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο και θα έχει μήκος κοντά στα 5 μέτρα. Μηχανικά φορά τον V10 5.2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 600 ίππων και διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση.

Ο CEO της εταιρίας, Stephan Winkelmann, δήλωσε ότι η Lamborghini χρειάζεται ένα τρίτο μοντέλο το οποίο ενδεχομένως να πάρει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή εντός του τρέχοντος έτους. Συμπλήρωσε ότι η κατηγορία των πολυτελών crossovers μεγαλώνει και ότι η εταιρία του έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει νέους πελάτες με ένα μοντέλο κατασκευασμένο για “καθημερινή χρήση” και ότι δεν πρέπει να το περιμένουμε να το δούμε γρηγορότερα από το 2017, με την Lamborghini να λέει ότι θα κατασκευάζει 3.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Αναλυτικότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα