Επίσημο: Ford S-MAX 2015

H Ford μετά την κυκλοφορία του νέου Mondeo στην ευρωπαϊκή αγορά, παρουσίασε πριν λίγα λεπτά την δεύτερη γενιά του S-MAX, πριν αυτό κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού στις αρχές του Οκτώβρη.

Μια ιδέα για τον σχεδιασμό του είχαμε πάρει από το S-MAX Concept, που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη το 2013. Το επταθέσιο πολυμορφικό να διαθέτει την νέα σχεδιαστική ταυτότητα, που είδαμε στα ανανεωμένο Focus

και Fiesta, με την μάσκα να θυμίζει Aston Martin, με την τραπεζοειδή μάσκα να διαθέτει αρκετό χρώμιο, ενώ τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα να εκτείνονται προς τα φτερά.

Η πολυμορφική έκδοση του Mondeo, βασίζεται στην πλατφόρμα του, διαθέτει πολλές πρακτικές λύσεις που συναντώνται για πρώτη φορά, όπως τα ηλεκτρικά αναδιπλούμενα καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς. Ακόμα, εξοπλίζεται να το hands-free άνοιγμα του πορτ παγκάζ, όπως είδαμε πρώτα στο Kuga, νέους αερόσακους κουρτίνας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού και θερμαινόμενα/ψυχώμενα εμπρός καθίσματα, που κάνουν και μασάζ.

Η Μπλε Οβάλ δεν ανακοίνωσε πληροφορίες σχετικά με τα κινητήρια σύνολα, αλλά το νέο S-MAX είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσφέρεται με τον 2-λιτρο TDCI πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 120 ίππων που θα συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Οι πιο δυνατές εκδόσεις του ίδιου κινητήρα θα αποδίδουν 150 και 180 ίππους αντίστοιχα και θα συνδυάζονται είτε το το προαναφερθέν χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Από πλευράς βενζινοκινητήρων, πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο νέος 1.5-λίτρων EcoBoost με 160 άλογα και ο 2-λιτρος EcoBoost με 240 άλογα, ενώ για πρώτη φορά το MPV θα διατίθεται προαιρετικά και ως τετρακίνητο.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2015, με την τιμή του να αναμένεται να ξεκινάει από €30.000. Εν αναμονή της παρουσίασης του νέου S-MAX στο Παρίσι για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα