Επενδυτές της Porsche μηνύουν τώρα την ίδια με αιτία το dieselgate

Η Porsche SE είναι ο κύριος μέτοχος της Volkswagen AG, με ποσοστό 52,2%. Αντιμετωπίζει τώρα αρκετές μηνύσεις από διάφορους επενδυτές της, με την κατηγορία, ότι δεν έδωσε σε αυτούς την πρέπουσα ενημέρωση για το σκάνδαλο dieselgate, ούτε έκανε κάποια εκτίμηση ρίσκου από τα πρόστιμα που θα ακολουθούσαν.

Ωστόσο, μέσω ενός εκπροσώπου τύπου, η Porsche

SE θεωρεί «αβάσιμες τις κατηγορίες», τονίζοντας παράλληλα πως όπως κάθε συμμετοχική εταιρεία, δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της VW, ενώ η ίδια ελέγχεται από την Porsche και τις οικογένειες Piech.

Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για τους επενδυτές της, που υποστηρίζουν ότι έχασαν κεφάλαια από την πτώση των μετοχών της Porsche, μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου της VW στις ΗΠΑ, τον περυσινό Σεπτέμβρη.

Μέχρι στιγμής το περιφερειακό Δικαστήριο της Στουτγάρδης, όπου είναι η έδρα της Porsche, έχει λάβει περίπου 80 μηνύσεις εναντίον αυτής και της VW, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Δικαστηρίου. Οι 12 μηνύσεις έχουν γίνει από το δικηγορικό γραφείο Nieding&Barth, ενώ 3 ακόμη από τον δικηγόρο Andreas Tilp. Ο τελευταίος μάλιστα έχει εκπροσωπήσει αρκετές φορές διάφορους επενδυτές στην Γερμανία σε παρόμοια θέματα, ενώ έχει αναλάβει μια ακόμη υπόθεση από εκατοντάδες επενδυτές που έχουν κινηθεί εναντίον της VW, η οποία μπορεί να στοιχίσει στην εταιρεία μέχρι και 3 δις ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα