Επαφή με τον Perez πλήγωσε το μονοθέσιο του Kvyat. Θραύσματα και κιβώτιο οδήγησαν σε εγκατάλειψη τους Stevens-Grosjean

Τα replay στον χθεσινό αγώνα είτε ήταν ανύπαρκτα, είτε δεν διαλεύκαναν τα προβλήματα και τις εγκαταλείψεις που βλέπαμε σε ζωντανή μετάδοση, όπως για παράδειγμα η είσοδος του Daniil Kvyat στα pits, με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου. Σε team-radio που μεταδόθηκε αργότερα, η ομάδα τον ενημέρωσε πως “κουβαλούσε” αρκετά μεγάλη ζημιά στο κάτω μέρος του μονοθέσιου, πράγμα που περιόρισε κατά πολύ τις τύχες του, σε έναν ούτως ή άλλως δύσκολο αγώνα για την Red Bull.

Τι

προκάλεσε, όμως, τη ζημιά; Μια επαφή με το πίσω μέρος της Force India του Sergio Perez, από την οποία ο Μεξικανός γλίτωσε χωρίς προβλήματα στο μονοθέσιο του. Από την άλλη, ο Kvyat πιστεύει πως οι πόντοι ήταν ένα εφικτό σενάριο για τον ίδιο, αν δεν είχε υπάρξει αυτό το ατυχές γεγονός.

Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η εμπρός πτέρυγα είχε καταστραφεί στον πρώτο γύρο και από τότε ο αγώνας μου ήταν σημαντικά περιορισμένος. Η ζημιά στο αμάξωμα επηρέασε το κράτημα για τη διάρκεια του αγώνα και έκανε το αυτοκίνητο δύσκολο στην οδήγηση. Νομίζω ότι οι βαθμοί ήταν εφικτοί σήμερα, αν δεν υπήρχε η ζημιά, οπότε αυτό (το αποτέλεσμα) είναι απογοητευτικό.

Σε ένα Grand Prix όπου οι εγκαταλείψεις ήταν πολλές για τα σύγχρονα δεδομένα της Formula 1, ο Will Stevens ήταν το θύμα άλλων επαφών, αφού τα θραύσματα που υπήρχαν στην πίστα τραυμάτισαν την Manor του και πιο συγκεκριμένα το ψυγείο του μονοθεσίου. Τέλος, ο Romain Grosjean στάθηκε ξανά άτυχος, αφού έπειτα από πρόβλημα στο Q3, είδε το κιβώτιο της Lotus να του καταστρέφει και τον αγώνα.

Στην τρίτη στροφή δεν μπορούσα πλέον να βρω ταχύτητες και πήγα ευθεία. Ήμουν όγδοος και σημείωνα πρόοδο. Ήταν κάτι άσχετο με το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) πρόβλημα. Η ταχύτητά μου ήταν καλή και νομίζω ότι θα μπορούσα να βρεθώ στην πρώτη επτάδα, αν συνέχιζα.

Όσο για τον Sainz, το πρόβλημα του δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, με τον Ισπανό να χάνει στον αγώνα την έξτρα δύναμη του υβριδικού συστήματος της Renault.

Keywords
Τυχαία Θέματα