Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων των υβριδικών στην Ευρώπη το 2015

Μπορεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών να μειώνονται, παρά την αύξηση των φορτιστών, στην Ευρώπη τα στοιχεία των πωλήσεων για τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόβλεψη της LMC Automotive λέει ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα κυκλοφορούν τρεις φορές περισσότερα plug-in υβριδικά, φτάνοντας τις 750.000 μονάδες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα όλο και πιο αυστηρά όρια για τις εκπομπές CO2, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το 2020.

Η ζήτηση για τα εναλλακτικά κινητήρια σύνολα αυξήθηκε κατά 22% τη χρονιά που μας πέρασε, κυρίως εξαιτίας της αυξανόμενης αποδοχής της συγκεκριμένης τεχνολογίας και τις γενναίες πριμοδοτήσεις από τα διάφορα κράτη της Ευρώπης.

Τα PHEV σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση, καθώς οι συνολικές τους πωλήσεις ήταν μεγαλύτερες κατά 163% σε σχέση με το 2014, φτάνοντας τα 96.451 αυτοκίνητα. Πρώτο σε πωλήσεις plug-in υβριδικό μοντέλο της Ευρώπης παρέμεινε για ακόμα μια χρονιά το Mitsubishi Outlander PHEV, καθώς πούλησε 31.214 αυτοκίνητα, μια αύξηση 57% σε σχέση με το 2014. Ακολούθησε το Volkswagen Golf GTE, με το Audi A3 e-tron να είναι τρίτο και αρκετά κοντά στο Golf. Το VW Group είχε ακόμα ένα μοντέλο στη δεκάδα, καθώς το VW Passat GTE ήταν το 7ο σε πωλήσεις.

Η BMW πήγε εξίσου καλά, με το i8 να βρίσκεται στην 9η θέση, καθώς πουλήθηκαν 2,051 αυτοκίνητα, και βρέθηκε μια θέση πάνω από τη plug-in έκδοση του BMW X5. Το i3 στην range extender έκδοση σημείωσε περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με την απλή ηλεκτρική έκδοση, με 6.566 και 5.481 αυτοκίνητα αντίστοιχα.

Τις δύο πρώτες θέσεις των υβριδικών μοντέλων με τις περισσότερες πωλήσεις κατέχουν τα Auris και Yaris της Toyota, με το πρώτο να σημειώνει αύξηση 13% και το 22% σε σχέση με το 2014, ενώ μαζί με τη Lexus κατέχουν τις 7 από τις 10 θέσεις του πίνακα, με πωλήσει ρεκόρ, 209.000 οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα