Ενθουσιασμένος ο Magnussen από το πρώτο του βάθρο

Ο Rookie της McLaren είχε έναν εξαιρετικό πρώτο αγώνα χθες στη Μελβούρνη. Ήδη από τις κατατακτήριες έδειξε δείγματα της ταχύτητάς του με την τέταρτη θέση που κατέλαβε, όμως το δυνατό του σημείο ήταν ο αγώνας. Ο μόλις 21 ετών Δανός έμεινε μακρυά από τα λάθη, έκανε σωστή διαχείριση ελαστικών και καυσίμου και μετά από την ακύρωση του Daniel Ricciardo, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο για πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό μετά από το 2007 και το Lewis Hamilton

που είχε τερματίσει τρίτος στο Grand Prix της Μελβούρνης, ενώ ισοφαρίζει την επίδοση του Villeneuve από το 1996. Επίσης, ο Magnussen έγινε ο πρώτος Δανός, στην ιστορία της Formula 1, που ανεβαίνει στο βάθρο. Ας δούμε, όμως, τι δήλωσε ο νεαρός οδηγός για την εμφάνισή του, μετά το τέλος του αγώνα στην Αυστραλία.

Είναι απλά φανταστικό να βρίσκομαι στο βάθρο! Αυτό που συνέβη σήμερα το αισθάνομαι κάπως σουρεαλιστικό. Όντας στο βάθρο στον πρώτο αγώνα της καριέρας μου στη Formula 1, είναι καταπληκτικό.

Η “στιγμή” μου στην εκκίνηση ήταν αρκετά τρομακτική. Πάτησα το γκάζι κομματάκι πιο γρήγορα και σχεδόν το έχασα. Όμως, το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό σήμερα. Πάντοτε ήμουν σε θέση να το τοποθετήσω ακριβώς εκεί που ήθελα και είχα το ρυθμό για να παλέψω με τη Red Bull. Προσπάθησα να επιτεθώ στο Daniel προς το τέλος του αγώνα, αλλά δεν είχα την ταχύτητα για να περάσω.

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα, που έκανε τόσο καλή δουλειά το χειμώνα και που εργάστηκε τόσο σκληρά για να με προετοιμάσει. Είναι απλά τρελό!

Η ομάδα σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένη από την απόδοση του νέου της πιλότου και πάνω απ’ όλα δικαιωμένη για αυτή την επιλογή. Όμως, η σεζόν μόλις ξεκίνησε και τόσο ο Ron Dennis, όσο και η McLaren, θα θέλουν να δουν το Δανό να συνεχίσει να βελτιώνεται και να εντυπωσιάζει. Ο Magnussen δήλωσε έτοιμος για την πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει και πρόθυμος ώστε να συνεχίσει να μαθαίνει.

Τι κάνουμε τώρα; Λοιπόν, θα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε. Θα προσπαθήσω να μάθω όσο μπορώ και να μεταφέρω αυτή την εμπειρία στη Μαλαισία. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σιρκουί, οπότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είμαστε το ίδιο γρήγοροι όπως εδώ (στη Μελβούρνη), αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα συνεχίσει να πιέζει σκληρά όπως έχει κάνει όλη τη χρονιά.

Είμαι πολύ χαρούμενος και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά είναι χαρούμενα για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Αυτή είναι μια μεγάλη ώθηση και το αξίζουν.

Εγώ; Θα συνεχίσω να πιέζω όσο πιο πολύ μπορώ.

Σίγουρα, ένας αγώνας δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για τις ικανότητες ενός οδηγού και ο Kevin Magnussen δεν προσπέρασε κάποιο μονοθέσιο μέσα στην πίστα – ο Hamilton αντιμετώπιζε πρόβλημα με το power unit από την αρχή του αγώνα. Όμως η χάραξη στη Μαλαισία είναι ιδανική για μάχες και προσπεράσματα και αν η McLaren είναι ανταγωνιστική εκεί, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τον δούμε να παλεύει ρόδα με ρόδα απέναντι σε καθιερωμένους πιλότους, εδραιώνοντας το όνομά του ανάμεσα στα νέα ταλέντα του σπορ.

[Πηγή: SkySports | Photo Copyrights: McLaren-Mercedes]

Keywords
Τυχαία Θέματα