Ένας χρόνος από το ατύχημα του Michael Schumacher

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν ο Michael Schumacher είχε ένα εξαιρετικά σοβαρό ατύχημα, χτυπώντας με το κεφάλι του σ’ έναν βράχο, στις Γαλλικές Άλπεις ενώ έκανε σκι, ένα από τα αγαπημένα του χόμπι. Ο Γερμανός βρέθηκε σε κώμα μέχρι τις 16 Ιουνίου, ενώ από τις 9 Σεπτεμβρίου αναρρώνει στο σπίτι του, στην Ελβετία.

Ο δρόμος για την αποκατάσταση

της υγείας του είναι εξαιρετικά μακρύς και δύσκολος, κι ένας πρώην γιατρό του στο νοσοκομείο του Grenoble επισημαίνει πως μπορεί να χρειαστούν ακόμα και τρία χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση της ανάρρωσής του, με την manager του, Sabine Kehm, να το επιβεβαιώνει αυτό έμμεσα.

Από την αρχή, ως AutoBlog αποφασίσαμε να δημοσιεύουμε μόνο τα νέα που προκύπτουν από επίσημες πηγές, αλλά αυτά έρχονται πραγματικά με το σταγονόμετρο. Η Kehm δεν δηλώνει κάτι νέο τώρα, καθώς επαναλαμβάνει ξανά ότι η μάχη θα είναι μεγάλη και δύσκολη, ενώ υπογραμμίζει πως έχει σημειωθεί βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν, όπως έχει ξαναπεί.

Περισσότερα νέα για τον πολυπρωταθλητή, που στις 3 Ιανουαρίου θα κλείσει τα 46 του χρόνια, είχαν έρθει από τον φίλο του και πρώην οδηγό στη Formula 1, Philippe Streiff. Ο Γάλλος ισχυρίζεται ότι οι κινήσεις του «Schumi» είναι πολύ περιορισμένες και ότι ελπίζει να περπατήσει κάποια στιγμή με πατερίτσες. Τα λεγόμενα αυτά σχολίασε η Kehm, τονίζοντας πως δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει, αλλά δηλώνει ότι ο Streiff δεν είχε ποτέ επαφή με τη δική τους πλευρά…

Όσον αφορά τους χορηγούς του Γερμανού, το DPA αναφέρει πως η γερμανική εταιρεία μεταλλικού νερού Rosbacher, η ελβετική εταιρεία ρολογιών Audemars Piguet και η γερμανική επενδυτική εταιρεία Deutsche Vermögensberatung παραμένουν χορηγοί του Schumacher, εν αντιθέσει με τις φήμες που είχαν προκύψει για λήξη της συνεργασίας με την Rosbacher.

Εμείς ευχόμαστε το 2015 ν’ αποτελέσει την καλύτερη χρονιά για τον Schumacher, να διαβάζουμε μόνο ευχάριστα νέα και να τον δούμε έτσι όπως πραγματικά θέλουμε όλοι μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα