Ένα τρελό Roadtrip από την Αθήνα στο Λονδίνο

Δεν ξέρω αν κανείς σας έχει κάνει οδικός την διαδρομή ΑθήναΛονδίνο αλλά άμα υπάρχει θέληση και τρέλα μπορεί να αποτελέσει ένα τρελό ταξίδι! Υπάρχουν πολλές διαδρομές αλλά αυτή ίσως αποτελεί την καλύτερη για τους ανθρώπους που αγαπάνε την οδήγηση και τα αυτοκίνητα. Patra – Ancona – Maranello – Sant’Agata – Stelvio Pass – Stuttgart – NurburgringLondon

οδηγώντας συνολικά σε 9 χώρες! Τα χιλιόμετρα περίπου 2500, η διαδρομή φοβερή και αυτά που έχεις να δεις, άμα το οργανώσεις σωστά, πολλά.

Ιταλία. Λίγο να βλέπεις να δοκιμάζουν τις Ferrari F12 στους δρόμους του Maranello, λίγο τις  Aventador στην Sant’ Agata, λίγο να μπαίνεις στην γραμμή παραγωγής της Gallardo και να βλέπεις και το καινούργιο facelift και τέλος να σου δίνεται η ευκαιρία να μπαίνεις στο εργοστάσιο της Pagani και να βλέπεις να συναρμολογούνται 4 Huayra και ένα Zonda R δεν νομίζω να θες και κάτι άλλο για να σου φτιάξει την μέρα.

Ακούγοντας για μία ολόκληρη μέρα μουσική από V8,V10 και V12 κινητήρες φεύγεις οδηγώντας 400 χλμ για να φτάσεις στο Bormio.

Κοιμάσαι το βράδυ για να περάσεις το πρωί το Stelvio Pass. Το πρωί είσαι τυχερός γιατί γνωρίζεις στο πρωινό  τον Constantin , έναν Μολδαβό δημοσιογράφο αυτοκινήτου που έχει πάρει για Test Drive ένα ολοκαίνουργιο Audi RS4 και ανεβοκατεβαίνεις μαζί του το Stelvio Pass για να βγούνε τα απαραίτητα βίντεο και φωτογραφίες. Σε όλη την διαδρομή να βλέπεις από mule της Ferrari και της Maserati μέχρι Audi R8 V10 Spyder και Porsche GT3. Ίσως η πιο όμορφη διαδρομή που θα έχεις περάσει ποτέ.

Στην συνέχεια πας Στουτγάρδη μέσω Ελβετίας και Αυστρίας! Παίρνεις μια υπερβολικά γερή δόση από Porsche εννοώντας αρκετές Carrera GT, μία σπάνια GT1 μέσα στο μουσείο, GT3 RS 4L και πολλές 991 Carrera. Επειδή είσαι εκεί περνάς και από το φοβερό μουσείο της Mercedes και βλέπεις αρκετά AMG Black Series μέσα στο parking .

Το απόγευμα ξεκινάς για το Nurburgring και όταν φτάνεις μπαίνεις σε ένα ξενώνα όπου όλοι μιλάνε για αυτοκίνητα δίπλα στο μπαρ. Το πρωί ξυπνάς και βλέπεις δίπλα στην είσοδο ένα μικρό στάβλο ο οποίος όμως κρύβει 2 GT3 RS μέσα. Ξεκινάς για την πίστα ακούγοντας πολλούς και διαφορετικούς ήχους μέσα από τα δέντρα. Φτάνεις και μένεις με ανοιχτό το στόμα αφού βλέπεις πολλά δυνατά αυτοκίνητα να μπαίνουν για laps. Κάνοντας ένα γύρω και εσύ μέσα αφού είχε open track day χαμογελάς προσεκτικά και νομίζεις ότι είσαι σε ένα λούνα παρκ για ενήλικες. GT3 RS , SLS, GTR , M3 GTS, R8 ήταν όλα εκεί.

Αφού περνάς μία ολόκληρη μέρα εκεί βλέποντας αρκετά ατυχήματα με το που άρχισε η βροχή φεύγεις για Λονδίνο περνώντας μέσα από Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία.

Φτάνεις στο Λονδίνο και στέκεσαι τυχερός γιατί βλέπεις πολλά αυτοκίνητα  όπως μία F40, C63 AMG Black Series, BMW Concept και μία τριμελή παρέα μέσα σε ένα τούνελ με μία Mclaren MP4-12C , μία Lamborghini Gallardo Performante LP570-4 και μία  Ferrari California. Κοιμάσαι χαμογελώντας.

Τέλος Ταξιδιού!


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα