Ένα Volkswagen Cross Polo χρησιμοποιήθε σε μια απόπειρα δολοφονίας στη Νότιο Αφρική [w/video]

Η ιστορία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σενάριο μιας ταινίας του James Bond. Ο Τσέχος επιχειρηματίας Radovan Krejcir σώθηκε από θαύμα από μια πολύ περίεργη απόπειρα δολοφονίας του. Ο Krejcir, ο οποίος μένει στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, ενώ περπατούσε για να πάει στο γραφείο του, άκουσε μια σειρά πυροβολισμών. Ο ίδιος αρχικά θεώρησε πως ήταν κάποια πυροτεχνήματα, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα, κατάλαβε πως ήταν σφαίρες που είχαν προορισμό το σώμα του.

Οι σφαίρες βγήκαν από όπλα τα οποία

ήταν κρυμμένα στον πίσω προφυλακτήρα ενός Volkswagen Cross Polo το οποίο ήταν παρκαρισμένο κάθετα από την θωρακισμένη Mercedes του Τσέχου. Η θωράκιση της μαύρης ματ Mercedes-Benz CL έσωσε τη ζωή του Krejcir, με τα όπλα που βρισκόταν στο Polo να είχαν ρίξει 10 σφαίρες προτού το πίσω μέρος του αυτοκινήτου πάρει φωτιά.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση με τον Krejcir να δηλώνει στα τοπικά μέσα πως δεν γνωρίζει ποιος θα ήθελε να τον σκοτώσει. Ωστόσο το πρακτορείο Associated Press αναφέρει πως ο Krejcir είναι φυγάς από την Τσεχία αφού έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 11 ετών για φοροδιαφυγή, ενώ έχει συνδέσεις με τον “υπόκοσμο” του Γιοχάνεσμπουργκ. Ο ίδιος κατοικεί στη Νότιο Αφρική από το 2007 και η αστυνομία αρχικά του έχει χρεώσει 2 ληστείες και μια ασφαλιστική απάτη, αλλά τελικά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν από το πρόσωπό του. Επίσης εικάζεται πως συμμετείχε στη δολοφονία ενός ιδιοκτήτη strip club το 2010.

[Πηγή: Yahoo, Eyewitness News, The Mirror, Associated Press, YouTube]

Keywords
Τυχαία Θέματα