Ένα Tesla Model S πιάνει φωτιά, η μετοχή σημειώνει πτώση

Σύμφωνα με την National Fire Prevention Association, το 2011 κατεγράφησαν 187.500 φωτιές αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. Μία τέτοια φωτιά που συνέβη εχθές όμως τράβηξε σαφώς περισσότερη προσοχή από άλλες.

Ο λόγος για ένα Tesla Model S που άρπαξε φωτιά μετά από σύγκρουση με κάτι –δεν έχει διευκρινιστεί τι ακόμα- στις Η.Π.Α. και η μετοχή της εταιρίας έπεσε κατά $12.05. Λεπτομέρειες για το συμβάν δεν έχουν γίνει γνωστές πέρα από το γεγονός πως το περιστατικό συνέβη έξω από το Seattle

και πως η φωτιά ήταν περιορισμένη στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου. Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα μία δήλωση:

Εχθές, ένα Model S συγκρούστηκε με μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο στη μέση του δρόμου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο όχημα. Το σύστημα ειδοποίησης του αυτοκινήτου έστειλε το σήμα και ενημέρωσε τον οδηγό να κάνει στην άκρη με ασφάλεια, κάτι που έκανε. Κανείς δεν τραυματίστηκε και ο μοναδικός επιβάτης είχε επαρκή χρόνο να βγει από το αυτοκίνητο με ασφάλεια και ειδοποιήσει τις αρχές.

Στη συνέχεια, η σημαντική ζημιά που προκλήθηκε από τη σύγκρουση, προκάλεσε φωτιά που περιορίστηκε στο εμπρός μέρος του οχήματος χάρη στο design και την κατασκευή του αυτοκινήτου και του pack των μπαταριών. Όλες οι ενδείξεις τείνουν στο ότι η φωτιά δεν θα έμπαινε ποτέ στην καμπίνα των επιβατών. Η φωτιά σβήστηκε από το πυροσβεστικό τμήμα.

Βέβαια, οι πυροσβέστες προσπάθησαν στην αρχή να σβήσουν την φωτιά με νερό, κάτι που προφανώς έκανε τα πράγματα χειρότερα μέχρι να χρησιμοποιήσουν μία ξηρή χημική ουσία, κατάλληλη για ηλεκτρικές φωτιές. Ένα φυσιολογικό -;;- περιστατικό που προκάλεσε 9,1% πτώση στη μετοχή μέχρι αυτή να σταθεροποιηθεί στο -6,2%.

[Πηγή: Youtube]

Keywords
Τυχαία Θέματα