Έκθεση Τόκιο 2011: Το Regina concept και το υπόλοιπα Suzuki

Η Suzuki παρουσίασε στην έκθεση του Tokyo 3 πρωτότυπα, τα  Regina, Q-concept και Swift EV Hybrid, αλλά και Ιαπωνική έκδοση Alto Eco. Το Regina ζυγίζει 730 κιλά και σύμφωνα με τους Ιάπωνες “ενσαρκώνει το όραμα τους για την επόμενη

γενιά των μικρών αυτοκινήτων”. Μηχανικά φορά έναν 800 κ.εκ. turbo κινητήρα ο οποίος καταναλώνει 3.76 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει μόλις 70 γρ/χλμ. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο CVT και ζυγίζει μόλις 730 κιλά.

Έχει μήκος 3.500 mm και πλάτος 1.600 mm και έχει κατασκευαστεί με μια νέα διαδικασία που μειώνει τον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για κάθε αυτοκίνητο, αλλά βελτιώνει και την ακαμψία. Το ταμπλό στο εσωτερικό διαθέτει μια έντονη κλίση, έτσι ώστε να δώσει περισσότερο χώρο στους επιβάτες.

Το Q-concept, θυμίζει κάτι από το Nissan Pivo 2 concept και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδυάζει την ευελιξία μιας μοτοσυκλέτας και την άνεση ενός αυτοκίνητου. Η Suzuki δηλώνει ότι είναι το ιδανικό όχημα για τις καθημερινές μετακινήσεις σε ακτίνα έως 10 χλμ και έτσι φαντάζομαι ότι θα φορά κάποιο μικρό ηλεκτροκινητήρα.

Το Swift EV Hybrid μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για περίπου 20 με 30 χλμ και όταν ο κινητήρας βενζίνης λειτουργεί φορτίζει την μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα για να επεκτείνει έτσι την αυτονομία του.

Τέλος το Alto Eco απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας και καταναλώνει μόλις 3.1 λίτρα/100 χλμ. Φορά έναν 660 κ.εκ. τρικύλινδρο κινητήρα που διαθέτει σύστημα Start/Stop. Αποδίδει 52 άλογα και 63 Nm ροπής. Θα είναι διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις εξοπλισμού “S” και “L” με αρχική τιμή τις 895.000 Yen (€8.600) με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τις 13 Δεκεμβρίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα