Έκθεση Παρισιού 2012: Το ηλεκτρικό Renault Zoe EV

Ένα από τα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα στο περίπτερο του Παρισιού ήταν η έκδοση παραγωγής του Renault Zoe που πρωτοείχαμε δει στη Γενεύη το περασμένο Μάρτιο. Σε σχέση με το πρωτότυπο Zoe που είχε παρουσιαστεί πριν δυο χρόνια πάλι εδώ στο Παρίσι, η έκδοση παραγωγής έχασε όλα εκείνα τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά του. Διαθέτει τη νέα γρίλια της γαλλικής εταιρίας, συμβατικούς

καθρέπτες και όχι τα LED φωτιστικά σώματα του πρωτότυπου.

Η αρχική του τιμή ξεκινά από τις 15.700 ευρώ και στον στάνταρ εξοπλισμό διαθέτει το Renault R-Link, τον ταχυφορτιστή Chameleon καθώς και αυτόματο ηλεκτρονικό κλιματισμό. Επίσης θα υπάρχουν οι εκδόσεις Zoe Zen και Zoe Intens με αρχική τιμή 17.500 ευρώ ενώ η ενοικίαση των μπαταριών κοστίζει 79 ευρώ τον μήνα με συμβόλαιο που καλύπτει 12.500 χλμ ετησίως ή περίοδο 36 μηνών.

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα είναι τοποθετημένες στο πάτωμα ώστε να επιτευχθεί χαμηλότερο κέντρο βάρους αλλά και να αλλάζουν γρήγορα. Το μήκος του αναμένεται να είναι κοντά στα 4 μέτρα, το ύψος του κοντά στο 1.6 μέτρο ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.55 μέτρα.

Έχει μέση αυτονομία 210 χλμ με την Renault να δηλώνει ότι η πραγματική αυτονομία του ανέρχεται σε 100 χλμ σε κρύες καιρικές συνθήκες και 150 χλμ σε ήπιες καιρικές συνθήκες. Η φόρτιση των μπαταριών 43 kW  μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους. Με μια αργή νυχτερινή φόρτιση, μια ταχεία 30-λεπτη μέσω ταχυφορτιστή όπου θα γεμίζουν έως 90% της χωρητικότητας η με την πλήρη αντικατάστασή τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα