Έκθεση Γενεύης 2016: Chevrolet Corvette Grand Sport

18:15 2/3/2016 - Πηγή: AutoBlog

Χθες παρουσιάστηκε επίσημα από την Chevrolet, και σήμερα βλέπουμε, από κοντά στη Γενεύη, την Corvette Grand Sport. Μία έκδοση της C7 Corvette που επωφελείται από το αγωνιστικό DNA της φίρμας και προσφέρει στους τυχερούς που θα την αποκτήσουν μία πιο “αγνή” οδηγική εμπειρία.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρία, οι μηχανικοί τροποποίησαν το στήσιμο, το σύστημα ψύξης αλλά και τα μηχανικά της Corvette ώστε να

δημιουργηθεί η Grand Sport. Εμφανισιακά, ξεχωρίζουν τα ενθέματα στον εμπρός προφυλακτήρα, η γρίλια και τα πίσω φτερά, που μοιάζουν με αυτά της Z06, αλλά μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στα μηχανικά.

Η Corvette Grand Sport, κινείται από τον ατμοσφαιρικό LT1 V8 που αποδίδει 460 άλογα και διαθέτει ξηρό κάρτερ και “ενεργή” εξάτμιση. Η δύναμη περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς, αφού όμως πρώτα περάσει από το standard 7-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο (προαιρετικά διαθέσιμο το 8-τάχυτο αυτόματο) και το επίσης standard ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δίσκους 355 χιλιοστών με 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 340 χιλιοστών με 4-πίστονες δαγκάνες πίσω ενώ οι ζάντες ελαφρού κράματος, μετρούν 19 ίντσες σε διάμετρο εμπρός (με ελαστικά 285/30) και 20 πίσω (με ελαστικά 335/25) και το design τους είναι ειδικό για την συγκεκριμένη έκδοση.

Στον standard εξοπλισμό ανήκει η μαγνητική ανάρτηση της Chevrolet, ενώ τόσο τα ελατήρια, όσο και οι αντιστρεπτικές ράβδοι, είναι νέα και ειδικά για την GrandSport. Για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκεκριμένου μοντέλου, οι πελάτες θα μπορούν να εξοπλίσουν την Grand Sport με το Z07 Performance Package που προσθέτει carbon-κεραμικά φρένα, Michelin Sport Cup 2 ελαστικά και διαφορετικό bodykit. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι διαθέσιμη είναι η Collector Edition που διαθέτει το αποκλειστικό Watkins Glen Gray Metallic χρώμα με Tension Blue γραφικά και satin black ρίγες και το αντίστοιχο εσωτερικό – όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα