Έκθεση Γενεύης 2015: Volkswagen Passat Alltrack

19:12 3/3/2015 - Πηγή: AutoBlog

Στην έκθεση της Γενεύης παρουσίασε για πρώτη φορά η Volkswagen την Alltrack έκδοση του Passat.

Το μοντέλο βασίζεται στην Variant έκδοση του νέου Passat αλλά έχει κατά 27,5 χιλιοστά αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ελαφρώς διαφορετικό look. Το Passat Alltrack έρχεται με πλαστικά προστατευτικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος ενώ ο εμπρός και ο πίσω προφυλακτήρας έχουν διαφορετικό σχεδιασμό ώστε να ευνοούν τις γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης. Η Volkswagen,

τοποθέτησε επίσης ατσάλινες πλάκες για την προστασία των ευαίσθητων εξαρτημάτων του αυτοκινήτου. Το Alltrack, είναι εξοπλισμένο με το Haldex σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας -4MOTION- ενώ η Γερμανική εταιρία, ειδικά γι’ αυτό το μοντέλο, έχει προσθέσει ένα “Off Road” mode οδήγησης που όταν ενεργοποιείται, μεταβάλλει την απόκριση στο γκάζι, το φρενάρισμα και τα συστήματα Hill Start και Hill Descent, για να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση σε εκτός δρόμου περιπλανήσεις.

Οι κινητήρες με τους οποίους είναι διαθέσιμο το Volkswagen Passat Alltrack, είναι οι ίδιοι με αυτούς του Passat Variant. Υπάρχει δηλαδή ένας 1.4 TSI με 150 ίππους, ένας 2.0 TSI με 220 ίππους και τρεις δίλιτροι TDI με 150, 190 ή 240 ίππους. Οι ισχυρότεροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, διαθέτουν το XDS+ σύστημα που ενεργοποιεί τα φρένα στους εσωτερικούς τροχούς για την βελτίωση της ευστάθειας σε γρήγορες στροφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα